Vas megyében vásárolta meg a legkevesebb ingatlant a bankoktól a Nemzeti Eszközkezelő

2015.06.30. 16:14

Itt talán szerencsésebbek a hitelfelvevők.

"Az Otthonvédelmi Akcióterv keretein belül létrehozott Nemzeti Eszközkezelő feladata egy olyan program működtetése, amely a jelzáloghitel-törlesztés miatt súlyosan eladósodott, a gazdasági válság miatt kiszolgáltatott helyzetbe került családok lakhatását hosszú távon biztosítani képes. Az Eszközkezelő a hiteladósok ingatlanát az állam javára megvásárolja, egyben biztosítja a bérlés lehetőségét." - Ez olvasható a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. honlapján.

A napi.hu ma megjelent cikke szerint 2012. január 1. és 2015. május 31. között a NET-hez 25 706 darab ingatlanfelajánlás érkezett, 16,5 ezret már meg is vásárolt az eszközkezelő, a többi, mintegy hétezer kérelem feldolgozása jelenleg is tart. A már megvásárolt ingatlan mindegyikére bérleti szerződést is kötöttek.

A legtöbb ingatlant, 2696-ot Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a legkevesebbet 343-at Vas megyében ajánlották fel a NET-nek.

Már több hete szó van a keret esetleges növeléséről. A kormány tervei szerint a NET Zrt. kapacitásai nőnek majd, erre a költségvetési tartalékból lesz pénz, de összeget még nem határozott meg a kormány - mondta a Napi.hu kérdésére Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője.

2015. szeptember 16-án lejár a kilakoltatási moratórium, azután folytatódhat a végrehajtás a több mint 90 napja nem törlesztő adósokkal szemben.

.