Zalaegerszeg csaknem 30 pontján szépülnek meg a közterek

MTI

2017.01.16. 13:05

Összesen 1,5 milliárd forintból újulnak meg utak, járdák és terek, illetve épülnek új bekötőutak a következő két év során.

Balaicz Zoltán, a zalai megyeszékhely polgármestere a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta: az év végén kormányhatározatban megítélt 1,5 milliárd forint felhasználását három jelentősebb csoportba sorolták. Két nagyobb városi teret építenek át, szinte minden városrészben utakat, járdákat újítanak fel, továbbá a városban működő cégek megközelítését, munkáját segítő út- és parkolófejlesztéseket valósítanak meg.

Felújítják és akadálymentesítik a Keresztury művelődési központ előtti teret és lépcsősort és átépítik a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti teret, együttesen mintegy 250 millió forintból. A város összesen 20 pontján utakat, járdákat újítanak fel, bekötőutat és parkolót alakítanak ki, illetve csapadékvíz-elvezető árkokat építenek, amelyre összesen több mint 600 millió forintot fordítanak.

Az infrastrukturális fejlesztések harmadik csoportjába olyan fejlesztések kerültek, amelyek egyes vállalkozások megközelíthetőségét segítik. A 600 millió forintot meghaladó költségű munkálatokat a város önkormányzata által már korábban létrehozott Vállalkozói Alap beruházásaként valósítják meg.

.