Ezek a vállalkozások számíthatnak adóellenőrzésre a 2017. március 13-ától

2017.03.12. 11:49

Ellenőrzik a nyugtaadást, a bejelentést, az online pénztárgépek használatát.

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
a március 13-ával kezdődő héten fokozottan ellenőrzik Vas megye területén a személyszállítási szolgáltatást végzőket. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
a március 13-ával kezdődő héten a megye településein fokozottan ellenőrzik az építkezéseken foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését. Az ellenőrzés célja az úgynevezett „fekete foglalkoztatás” visszaszorítása, az adójogszabályokkal történő visszaélések felszámolása, a költségvetés érdekeinek védelme.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőr munkatársai
március 13-tól 14-ig tartó időszakban Balatonfüreden és Veszprémben,
március 16-tól 17-ig pedig Pápa, Tapolca,  Balatonfüred és Veszprém városokban (és környékén) folytat le online pénztárgépek jogszerű használatával kapcsolatos ellenőrzéseket, továbbá az operatív adóellenőrök vizsgálják a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét is.
Az érintett adózói kör: piaci árusok, szépészeti szolgáltatásokat nyújtók, taxisok, valamint vendéglátó tevékenységet végző adózók.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága
március 13-án és 14-én Kecskeméten és Kiskunfélegyházán ellenőrzi az online pénztárgépek éves felülvizsgálatát. 

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
március 13-tól - 17-ig az Országos Étterem Hét rendezvénysorozathoz kapcsolódóan fokozottan ellenőrzi Budapest belvárosában működő vendéglátóhelyeket. Ennek során kiemelt figyelmet fordítanak a bizonylatadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak bejelentésének vizsgálatára, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetésére. Ezzel egy időben a taxis személyszállítóknál is várható hasonló irányú ellenőrzés. 

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága adóellenőrei és pénzügyőrei
március 13-ától 17-éig Baranya megye településein elsősorban olyan üzletekben folytatnak le ellenőrzéseket, amelyekkel kapcsolatos telephely bejelentési kötelezettségüket az adózók elmulasztották teljesíteni.
Március 20-ától a hónap végéig az ellenőrök kiváltképpen a NAV nyilvántartásai alapján pénztárgépükkel kapcsolatos szervizelési kötelezettségüket elmulasztók körében folytatnak le vizsgálatokat, de az online berendezéseiket kirívóan keveset használó adózók számíthatnak forgalomszámlálással végrehajtott ellenőrzésre is.

Forrás: nav.gov.hu

.