Ősszel jöhetnek a fogyasztóbarát hitelek

2017.03.12. 10:56

A minősítési rendszertől átláthatóbb és olcsóbb hiteleket várnak.

A jegybank csütörtökön jelentette be, hogy a kamatfelárak csökkentése és a hiteltermékek átláthatóságának növelése érdekében alkotja meg az új minősítést, amit csak a feltételeknek megfelelő banki lakáshiteltermékek nyerhetnek el. A minősítés bevezetésével egységes feltételrendszerű, átlátható, összehasonlítható, kedvező árazású lakáshitelek terjedhetnek el a piacon – írták.

Binder István vasárnap elmondta, hogy az MNB a bankokkal és a fogyasztói érdekképviseletekkel is egyeztet, az ő javaslataikat is be kívánja építeni a programba.

A szóvivő úgy vélekedett, hogy ha egy bank bekapcsolódik a programba, az hosszú távon megtérül, mert nő az ügyfelek bizalma, így több lakáshitelt tud kihelyezni, és ezáltal jobbak lesznek a nyereségszámai is.

A Portfolio szernt azonban a jegybank elképzelése arra ösztönözheti a hitelfelvevőket, hogy várjanak őszig a döntéssel, amikor már várhatóan megjelennek a minősítésnek megfelelő lakáshitelek. Ez negatívan érintheti a bankok következő néhány havi hitelkihelyezését.

Forrás: hirado.hu, portfolio.hu

.