Hirdetés

250 fős, csoportos leépítés lesz a Tescónál

250 fős, csoportos leépítés lesz a Tescónál

2017.09.23. 18:41

Struktúraváltozást hajtanak végre. A dolgozók hétfőn kapnak választ a béremelésre.

Hirdetés

Maximum 250 fős, csoportos leépítés várható Magyarországon - ez a szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe: még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése.

Ez az úgynevezett service model, ami a régió négy országát – hazánkon kívül Lengyel-, Csehországot és Szlovákiát – érinti. Mint azt a Magyar Nemzet kérdésére a Tesco megerősítette: nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik az elbocsátások, amit az üzletlánc struktúraváltozásnak nevez - írja a Magyar Nemzet.

A hírek szerint a cég már közölte, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, s erre legfeljebb 30 napot jelöltek meg. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) sztrájkbizottsági vezetője, Karsai Zoltán szerint nincs összefüggés a sztrájkhelyzet és a Tesco mostani lépése között: a központi irodát akkor is leépítenék, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására.

Szeptember 9-én és 10-én országosra duzzadt munkaleállás után a brit hátterű üzletlánc sztrájkbizottságai abban állapodtak meg a céggel, hogy szeptember 25-ig készítik el azt a tanulmányt, amely alapján kiderül, melyik áruházban mekkora létszámbővítésre lenne szükséga Tesco elvileg hétfőn közli azt is, hogy megadják-e a béremelést, és a további követelésekre is reagálnak.

A KASZ és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is egy héttel később foglal állást a cég ajánlatával kapcsolatban; addig nem szerveznek újabb sztrájkot. Forrás: hirado.hu

.