Hirdetés

A dunántúli vasúthálózaton újabb 53 kilométert villamosítanak
A 17-es vasútvonal, melynek most a déli szakaszát fogják korszerűsíteni (wikipedia.org)

A dunántúli vasúthálózaton újabb 53 kilométert villamosítanak

2017.09.29. 16:22

Egy tavalyi beruházást folytatnak, így elkészültével a teljes Szombathely-Nagykanizsa vonal modernizációja lezárul.

Hirdetés

A Nagykanizsa és Zalaszentiván közötti szakaszt uniós pénzből korszerűsítik. A projekttel egy tavalyi beruházást folytatnak, így elkészültével a teljes Szombathely-Nagykanizsa vonal modernizációja lezárul.

Folytatódik a dunántúli vasútfejlesztési projekt, most a 17-es vasútvonal Zalaszentiván-Nagykanizsa szakaszára írtak ki pályázatot, melynek során a kivitelezés terv is el fog készülni – derül ki az EU közbeszerzési adataiból. A fejlesztés az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) valósul meg, a korábban bejelentett 1500 milliárdos vasútberuházási projektsorozat részeként.

A 17-es vonal északi, Szombathelytől Zalaszentivánig tartó szakaszát tavaly decemberben adták át, a most tervezett szakasszal befejezik a teljes vonal modernizációját.

A környezetet kevésbé terhelő, könnyen használható vasúti szakasz a cél

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) most induló fejlesztése során elkészül az 53 kilométeres egyvágányú szakasz villamosítási és a pálya szűk keresztmetszetének kiváltási terve. Emellett a megvalósíthatósági tanulmányt, az engedélyezési tervet és a kivitelezési tenderdokumentációt is összeállítják. A kiírás szerint a projekt során távközlési vezetékeket is felszerelnek a vasúti pálya felett, figyelembe veszik a csökkent mozgásképességű emberek igényeit és a modern környezetvédelmi előírásokat is.

.