Hirdetés

Ez a csúcsmobil most a legolcsóbb

Ez a csúcsmobil most a legolcsóbb

2017.09.18. 10:10

Ár-érték arányban megmutatjuk, most melyiket választanánk.

Hirdetés

Ár-érték arányban kerestük az egyik legjobbat. Annak, aki a lényeges paraméterekben akar minőséget, s lemond a legújabb készülékek elhagyhatónak tűnő mutatványairól.

Ha három szempontot veszünk figyelembe: megbízhatóság, kinézet, kamera, akkor talán az egyik legjobb – ha nem „a” legjobb – választás per pillanat a már másfél éves Samsung Galaxy 7 Edge.

(Objektív megítélés nemigen nem létezik: e három szempont viszont sokaknak fontos lehet.)

Az S7 Edge ára az S8 és az S8+, valamint a Note 8 megjelenése után kifejezetten barátságosra esett vissza: a kis GSM boltokban a függetleneknek az eredeti 270 ezer forintról mára 130 ezerre esett az ára, s a nagy szolgáltatók is különféle konstrukcióban megtartották kínálatukban.

Ennyiért nemigen van ilyen minőségű új telefon.

Ez az a mobil, amelyik kiteljesítette a Samsung ma divatos „edge” vonalát, a hajlított kijelzőt – de tavaly még nem jutott odáig a dizájnolással a koreai óriás, hogy a kinézet kedvéért a hátlapra, alig elérhető helyre űzze az ujjlenyomat-olvasót.

Ennyi idő alatt kiderült volna, ha bármi baj lenne a 3600 mAh-s akkumulátorával (ez még méretes, hiszen előtte volt a cég a gyulladásos Note 7 kínos élményének); kezdetben sem volt látható olyan „pirosodás” az 5,5 hüvelykes, Quad HD, 534 ppi-s kijelzőjén, mint az S8-asén; igazán fölösleges gyári bloatware alkalmazások sem terhelik tömegesen, mint az elődeit.

Talán a legjobban a kamerája sikerült, amelyik még ma is dobogós a prémium okostelefonok között – nem véletlen, hogy az S8-as egy évvel később ugyanazt a kamerát kapta, gyakorlatilag csak szoftveresen babráltak bele a Samsungnál.

Mellesleg IP68-as por- és vízállóságot, gyors rendszert, nagy üzemidőt kínál. Forrás:hirado.hu

.