Hirdetés

Minden állami és egyházi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet

Minden állami és egyházi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet

2017.10.16. 20:13

A nagyobb intézményekben legalább 1 Gbit/s kapacitást telepítenek.

Hirdetés

A digitális oktatási stratégia fontos állomása a szupergyors internet és a teljes wifi-lefedettség megvalósítása az állami és egyházi iskolákban - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Kara Ákos hétfő délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig.

Az államtitkár az M1 műsorában gyors és jelentős lépésnek nevezte a fejlesztést, amelynek megvalósítását még ez év végén, illetve 2018 januárjában megkezdik.

Megismételte, hogy azokban az iskolákban, amelyekben ötszáznál kevesebb gyerek tanul legalább 100 Mbit/s, az ennél nagyobb intézményekben pedig legalább 1 Gbit/s kapacitást és valamennyi állami iskolában teljes wifi-lefedettséget szeretnének biztosítani a tantermekben és az épületek közösségi tereiben.

Az egyházi iskolákban két ütemben fejlesztenek, 2019 végéig, az első ütemben 148 egyházi iskola kap szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget - mondta Kara Ákos. 

Hozzátette: a beruházás költsége 31 milliárd forint, amit részben hazai, részben uniós forrásból biztosítanak. A program összesen 1,2 millió diákot és 126 ezer oktatót érint.

.