Hirdetés

Május 22-én lejár az szja-bevallási határidő

Május 22-én lejár az szja-bevallási határidő

Szja-bevallás

2018.05.22. 07:37

Ha elakad az szja-bevallásban

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) infóvonalát, a 1819-es számot bárki hívhatja, aki elakad az adóhatóság által készített személyi jövedelemadó (szja) tervezet jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy az 1+1 százalékok felajánlásában - közölte a NAV az MTI-vel. 

    A 2017. évi személyi jövedelemadó bevallás benyújtásának és az adó befizetésének határnapján, május 22-én minden budapesti és megyeszékhelyen található központi ügyfélszolgálat este 8 óráig tart nyitva - olvasható a NAV közleményében.

    Közölték, mindenki, aki maga készíti szja-bevallását, vagy a tervezetet fogadja el, sőt még az az egyéni vállalkozó is, aki februárban nem nyilatkozott, május 22-én éjfélig rendelkezhet adója 1+1 százalékáról is.  

    A közlemény szerint április végéig 800 ezren kapták meg postán a bevallási tervezetüket a NAV-tól. Az adóhivatal mindenkinek azt tanácsolja, hogy nézze át a dokumentumot, illetve olvassa el a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható. 

    Kiemelték, hogy akiknek visszajár a befizetett adóból vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott mellékletét kell kitölteni és visszaküldeni május 22-ig.

.