Kupon napokra indul? Néhány tanácsot érdemes megszívlelni

Fogyasztóvédelmi kisokos

2019.10.10. 21:55

Hamarosan elszabadul az őrület a bevásárlóközpontokban.

Örülünk ha jó áron tudjuk beszerezni a tavaszi családi ruhakollekciót, de nem árt figyelni, a nagy számok törvénye alapján nem nehéz belefutni kereskedői trükkökbe, becsapós címkékbe, nem felhasználható kuponokba. A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda szakemberei összeállítottak egy fogyasztóvédelmi kisokost hétvégére, amit mindenképp érdemes elolvasni a nagy bevásárlás előtt.

A legfontosabb tudnivalók

  • A meghirdetett kupon kedvezmény más akciókkal nem vonható össze, sok üzlet apró betűs tájékoztatójában olvasható. Azaz ugrott a kettőt fizet, hármat vihet akció és társai. Ha 20%-os kedvezmény kuponunk van, ezzel a mértékű kedvezménnyel kell beérnünk.
  • Figyelni kell az összeghatárra, ugyanis vannak olyan beváltóhelyek, ahol csak bizonyos összegű vásárlás felett (pl. 10 ezer Ft) érvényes a kiszemelt kupon.
  • Erre a termékre nem vonatkozik az akció, olvashatjuk a boltokban. A tájékoztatás jogszabályilag helyes, de figyelni kell! A boltok megválaszthatják mely termékeikre adnak kedvezményt a kupon napokon vásárlóiknak.
  • Egy kupon, több termék. Vannak olyan üzletek, ahol egy kuponnal akár több termék is kedvezményesen megvásárolható, ezért érdemes alaposan átolvasni a kuponon található beváltási feltételeket.
  • Egy kupon, egy termék. Azaz egy vásárlás alkalmával csak egy termékre váltható be a kedvezmény. De vásárolhatunk több alkalommal is egy terméket, legyünk résen!
  • Létezik olyan üzletpolitika is, amely azt mondja ki, hogy egy vásárlás alkalmával csak egy kupon váltható be több helyen, amellyel azonban egyszerre több termék is kedvezményesen megvásárolható.
  • Figyelni kell, mert lehet hogy webáruházban is ugyanazt a kedvezményt tudjuk érvényesíteni, nem kell feltétlenül személyesen ellátogatnunk az üzletbe.
  • Kuponért cserébe ajándékutalvány. Létezik az a megoldás is, amelyben kuponért cserébe utalványt ad a vállalkozás, melyet meghatározott időszakon belül lehet levásárolni. Itt érdemes figyelni a felhasználási feltételekre (milyen időszakban, milyen termékekre vonatkozik a kedvezmény).
  • A kozmetikai termékek és tisztálkodó szerek esetében javasoljuk hogy alaposan nézzék meg, milyen kiszerelésű termékre vonatkozik az akció, hogy a pénztárnál később ne érjenek meglepetések minket.
  • Több helyen ártáblával jelzik azokat a termékeket amelyekre vonatkozik a kupon.

Ha elégedetlen volt az árfeltüntetéssel, vagy azt tapasztalta, hogy az akció előtt feláraztak valamit, ha úgy érezte, hogy csak becsalta valamelyik áruház, ne hagyja annyiban, mondja el a szakembereknek, mert tudnak segíteni fellépi a tisztességtelenül kuponozó cégekkel szemben.

A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda szakembereinek elérhetőségei:

info@fogyasztovedok.hu I +36 52 504 328  I  www.fogyasztovedok.hu

http://versenyugyi-tanacsadoiroda.hu/egri-gazdasagi-versenyugyi-tanacsado-iroda/

.