Hirdetés

Telefonszám keresés az interneten - Sose volt még egyszerűbb

Telefonszám keresés az interneten - Sose volt még egyszerűbb

alon.hu

2019.11.12. 16:01

Egyre többször hallhatjuk, hogy a fizikailag tapintható, vastag és végeláthatatlan telefonkönyvek ideje lejárt.

Hirdetés

Ahogy a telefonon keresztüli tudakozó hívás hosszadalmas, idegőrlő perceinek is.

Ezek szerint, ahogy már rengeteg mindent, ezt a műveletet szintén megejthetjük az interneten, teljesen ingyen, ráadásul bármiféle nehézség nélkül?

Igaz lehet a hír, hogy már a rejtett számról érkező hívások is pofon egyszerűen lenyomozhatóak, és ha igen, még is hogyan?

Rendkívüli trónfosztás - avagy mik vették át a régi, és közismert telefonszám tudakozó helyét?

A legújabb királyok nem mások, mint a modern telefonszám tudakozó weboldalak. Létrejöttüknek köszönhetően a telefonszám keresés az interneten sosem volt még ilyen egyszerű és barátságos, mint napjainkban.

Az online tudakozók segítségével immár, szinte bárkinek a telefonszámát megszerezhetjük (az idejétmúlt telefonos rendszer mintája alapján) feltéve, hogy az nincs speciálisan titkosítva.

Bár az egyes oldalak között komoly tartalmi különbség érzékelhető, létezik pár olyan, amely közel áll a tökéleteshez. Általános használatukat pedig felettébb kimagasló egyszerűség, illetve letisztultság jellemzi.

A legjobb portálokon több szempont alapján is indíthat manuális kereséseket bizonyos szűrők beállításával, annak függvényében, hogy mennyi információ áll a rendelkezésére az adott cégről, vagy személyről. Túlnyomó részt név, cím, és földrajzi hely alapján kutathat. Viszont, feltéve, hogy pont egy telefonszám az mely birtokában áll, és ehhez szeretne tulajdonost találni, akkor szintén nem ütközhet komolyabb nehézségekbe.

Léteznek más szisztémák is egy telefonszám felkutatásához, mint például a Vodafone, Telenor, Telekom triumvirátus produktuma.

Magyarország legnépszerűbb mobilszolgáltatói jelenleg (az imént említett internetes telefonszám tudakozók mintájára) önzetlenül, avagy teljesen ingyen állnak az Ön rendelkezésére.

De hogyan működik ez az egész?

Egyszerűen csak keresse fel az adott szolgáltatók weboldalait a böngészőjén keresztül, melléjük csatolva a "tudakozó", vagy "lakossági tudakozó" kifejezést. Ezt követően a további lépések, valamint a keresési feltételek, szinte teljesen megegyeznek a már ismertetett, online telefonszám tudakozó weboldalak struktúrájával.

Tudta, hogy már számos telefonos applikáció a segítségére lehet a bajban?

Engedje meg, hogy bemutassuk a "Truecaller", illetve "Mobile Number Locator" névre hallgató appokat, melyek többrétű, rendkívüli potenciállal bíró funkciókat tartogatnak a tarsolyukban. Előbbi ráadásul iOS, valamint Android operációs rendszereken egyaránt elérhető.

Mire képesek ezek az alkalmazások?

Telepítésük után, bármilyen bejövő hívás esetén (lehet az akár rejtett szám is) azonnal kijelzik a hívó fél nevét, annak ellenére, hogy az nem szerepel az Ön kontakt listáján. A pláne az egészben pedig az, hogy később még azt is könnyedén kiderítheti, milyen földrajzi koordinátáról érkezett az adott hívás. Így a beazonosítás, szinte 100%-os lesz.

A szoftverek egyéb felhasználási módjai közé tartozik még a telefonszám tiltási lehetőség.

Hogy mi ezen programoknak a legnagyobb hátránya? Leginkább az, hogy amennyiben az adott személyről nincs elég elérhető forrás az interneten, akkor az appok csupán azt követően tudják majd beazonosítani, ha ő maga is telepíti valamelyiket. Erre pedig igazán csekély az esély.

A létező leggyorsabb, ingyenes módszer - Telefonszám keresés az interneten a Google segítségével

Következzen a létező leggyorsabb eljárási forma bemutatása, mely mindössze másodpercek tört részét alatt kivitelezhető. Sajnos, cserébe nem a hatékonyságáról híres. 

Rendelkezik egy cég, vagy magánszemély pontos nevével, de nem ismeri a telefonos elérhetőségüket? Csak tegyen így: gépelje be a Google keresőbe az ismert adatokat egyszerűen, és kényelmesen.

Ennél a trükknél a siker csupán akkor borítékolható, amennyiben egy pontos lakcímnek is a tudatában van. Ezen cím a név mellé illesztve sokkal nagyobb sikerességi rátával kecsegtet. Azonban a módszer ellenkező esetben is jól működik. Tegyük fel, hogy az Ön birtokában mindössze egy telefonszám található, azonban szeretné kideríteni annak kizárólagos gazdáját.

Ebben az esetben alkalmazza szintén az imént említett technikát: másolja be az adott számot a Google keresőjébe, majd szemezgessen az elérhető találatok közül. Amennyiben szerencsés, hamar megtalálja majd amit keres (például egy nem régiben feladott apróhirdetés, vagy használt tárgyak adás-vételével foglalkozó weboldalon történő publikálásból kifolyólag).

Fontos, hogy akkor se csüggedjen el, ha próbálkozásai nem járnak sikerrel! Helyette alkalmazza a cikkünk elején említett - sokkal hatékonyabb - tippek bevetését, melyek előbb-utóbb minden bizonnyal sikerre fogják vezetni a kutatást.

Ne féljen hát élni a létező legegyszerűbb, továbbá legmodernebb, online telefonszám tudakozó adta lehetőségekkel.

.