Hirdetés

Nyugdíj - Egyre többen tesznek félre nyugdíjas éveikre

MTI

2020.02.19. 12:07

Nőtt az öngondoskodók száma és a befizetések összege.

Hirdetés

Tavaly minden korábbinál nagyobb összegű egyéni befizetés érkezett, az OTP Nyugdíjpénztár 231 ezer tagja összesen 17,5 milliárd forintot tett félre a nyugdíjas évekre, ami 6,1 százalékos bővülés az előző évi 16,5 milliárd forinthoz képest. Az egyéni befizetések már több mint 77 százalékot tettek ki a pénztárhoz érkező összes befizetésből - tájékoztatta nyugdíjpénztár szerdán az MTI-t.

Az OTP Nyugdíjpénztárhoz érkező munkáltatói befizetések összege viszont az év során mintegy 24 százalékkal csökkent, 7 milliárd forintról 5,3 milliárdra.

A nyugdíjpénztár taglétszáma több mint 12 ezer új belépővel emelkedett a 2019-es évben. A vidéki öngondoskodók száma is nőtt kismértékben, az újonnan öngondoskodók azonban jellemzően Budapest és Pest megyében élnek.

Az első félévben az új belépők 63 százaléka kötött szerződést a fővároson és Pest megyén kívül, a másodikban 65 százalékra emelkedett ez az arány. A főváros és Pest megye után Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében voltak a legnagyobb számban a jelentkezők.