Megállapodott az Audi Hungaria a szakszervezettel

MTI

2020.04.24. 15:15

A bérmegállapodás juttatási elemeinek "egy bizonyos részét" pótszabadságra váltják át.

Megállapodott a foglalkoztatottak munkahelyeinek hosszú távú megőrzéséről az Audi Hungaria Zrt. az Audi Hungaria Független Szakszervezettel - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat kommunikációs vezetője csütörtök este az MTI-t.

Czechmeister Mónika közölte, hogy a március 18-án megkötött bérmegállapodás juttatási elemeinek "egy bizonyos részét" pótszabadságra váltják át.

Ezzel a lépéssel biztosítani tudják, hogy a koronavírus-járvány miatti termelésfelfüggesztésből eredő gazdasági károkat enyhítsék, ezáltal megőrizzék a munkahelyeket. A munkavállalók havi jövedelme nem változik - fűzte hozzá.

Emlékeztetett, hogy a járvány miatt március 23-án teljesen leállt a termelés a motor- és a járműgyárban. A motorgyár termelése április 14-én indult el részlegesen, a hathengeres benzines motorok összeszerelősorán, a napokban pedig további motorgyártó sorokon kezdtek el dolgozni, egyelőre egy műszakban.

A járműgyártás várhatóan a napokban elindul, a cél az, hogy valamennyi területen fokozatos legyen a gyártásfelfutás - mondta.

Hozzátette, hogy az elmúlt hetekben komplex intézkedéscsomagot valósított meg a vállalat annak érdekében, hogy munkavállalók a jövőben is biztonságosan végezhessék munkájukat.

Az Audi és a szakszervezet március 18-án állapodott meg a bérekről. Átlagosan 36 százalékos jövedelemnövekedést jelent a megállapodás három év alatt a dolgozók számára, amelyből az idén 12,5 százalékos lesz a növekedés.

A bérmegállapodás egyebek mellett tartalmazta az inflációkövetést, évente egyszeri alkalommal 130 ezer forint szabadon választható kifizetést, valamint egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomagot is.

.