Hitelválasztását segítő tematikus oldalt indított az MNB

MTI

2020.08.12. 16:05

Az új eszköz segít a vállalkozásoknak eligazodni a hiteltermékek között.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a vállalkozások hitelválasztását segítő tematikus oldalt indított a honlapján  - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

A Hiteltérkép elnevezésű új eszköz segít a vállalkozásoknak eligazodni az MNB, az Eximbank, az MFB és a KAVOSZ által fejlesztett hiteltermékek között, hogy egyszerűen és gyorsan képesek legyenek áttekinteni az elérhető lehetőségeket és azok közül a céljaikhoz leginkább illő terméket kiválasztani.

A közlemény szerint a Hiteltérkép egy naprakész és könnyen áttekinthető termékválasztó oldal, ahol a vállalkozások a méretüknek, tevékenységüknek és hitelcéljaiknak leginkább megfelelő hitelterméket néhány kattintással megtalálják. A hitelválasztó oldal ezen a linken érhető el.  

A közleményben felidézik, hogy a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére a magyar gazdaságpolitika gyors és hatékony válaszlépéseket adott. Az intézkedések támogatják a vállalkozások működését, finanszírozási igényeik kielégítését, illetve adósságszolgálatuk teljesítését. Az MNB Növekedési hitelprogramjának (Nhp Hajrá!) és kötvényprogramjának (Nkp) átalakítása, valamint kibővítése mellett számos további támogatott hitelprogram jelent meg, amelyek összesen több mint 2000 milliárd forint összegű kedvező finanszírozást biztosítanak a vállalkozásoknak. Az új Hiteltérkép a hitelek hatékony és sikeres felhasználásában segíti a vállalkozásokat.

.