Elindult a Széchenyi Mikrohitel MAX

MTI

2022.08.29. 10:15

A felvehető összeg legfeljebb 50 millió forint, a hitel maximális futamideje 120 hónap és kezdő vállalkozások is igényelhetik

Hétfőtől igényelhető a kormány által és a gazdaságfejlesztési miniszter munkaszervezetének közreműködésével nyújtott támogatás mellett a Széchenyi Kártya Program MAX legújabb eleme a Széchenyi Mikrohitel MAX, mely speciálisan a mikro- és kisvállalkozások fejlődését segítő Széchenyi Kártya konstrukció - jelentette be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló Kavosz Zrt. vezérigazgatója.

A Kavosz közleménye hangsúlyozza, a Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciói a piacon elérhető legkedvezőbb kamatok mellett, célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához, fejlődéséhez szükséges forrásokat, lehetővé teszik a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, segítik a cégek likviditási helyzetének stabilizálását, továbbá segítenek a normál üzletmenet fenntartásában, és a jövőbeli növekedés lehetőségeinek biztosításában.

A programon belül érhető el a Széchenyi Mikrohitel MAX, amely kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel, amely szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas.

A Széchenyi Mikrohitel MAX a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 1 százalék nettó kamatszinten, a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el. Az igényelhető hitelösszeg legfeljebb 50 millió forint, a hitel maximális futamideje 120 hónap és kezdő vállalkozások is igényelhetik - közölte a Kavosz.

A Széchenyi Kártya Program MAX többi konstrukciója is folyamatosan elérhető a vállalkozások számára - tették hozzá.

.