Kihirdették a Startup Buda-Pest ötletverseny győzteseit

MTI

2022.09.07. 13:01

A nyertesek a pénzjutalom mellett szakmai támogatásra is jogosultak, és nevezhetnek a Danube Cup vállalkozói versenyre.

A társasházakat, a speciális igényű turistákat és az egészséges életmódot segítik a Startup Buda-Pest ötletverseny győztesei - közölte az MTI-vel szerdán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Az első helyezett Basement a társasházak üres helyiségeinek hasznosításában segít. A második hely a Diversigo programé, amely speciális igényű, fogyatékossággal élő turisták számára készült, a harmadikat pedig az egészséges életmód kialakítását és fenntartását segítő Life+ applikáció kapta. A nyertesek a pénzjutalom mellett szakmai támogatásra is jogosultak, és nevezhetnek a Danube Cup vállalkozói versenyre.

A Startup Buda-Pest ötletversenyen fővárosi egyetemek 38 hallgatójának 8 csapata vett részt, a zsűri a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem képviselőiből, valamint a BKIK által delegált vállalati vezetőkből állt. Az eseményt a Kandó Klub nyári egyeteme keretében rendezték meg a szervező intézmények. Az együttműködéssel a BKIK a vállalkozói tevékenységet szeretné népszerűsíteni az egyetemi hallgatók között - olvasható a közleményben.

.