Energetikai tanácsadási szolgáltatásokra kérhetnek támogatást vállalkozások

MTI

2024.04.15. 19:13

400 millió forintos költségvetéssel 150-300 vállalkozás támogatását biztosítja a pályázat.

Mikro-, kis- és közepes vállalkozások kérhetnek támogatást energetikai tanácsadási szolgáltatásokra az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Programban - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ) hétfőn az MTI-vel.

Az uniós támogatású projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretében 400 millió forintos költségvetéssel 150-300 vállalkozás támogatását biztosíthatja, pályázónként legalább 1,027 millió forintot, legfeljebb 3,082 millió forintot.

A költségek legfeljebb 70 százalékát fedező, vissza nem térítendő forrás energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadásra, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatára kérhető. A nyerteseknek egy éven belül kell megvalósítaniuk a vállalt fejlesztéseiket - írták.

A támogatási kérelmeket a vali.hu honlaponján keresztül, a program oldalán lehet benyújtani május 2-án 12 órától. A pályázati rendszerbe ügyfélkapus azonosítással lehet bejelentkezni, a határidő június 3. - olvasható a közleményben.

.