Hirdetés

A General Motors európai igazgatója Szentgotthárdon

2010.06.18. 19:29

Hirdetés

Elmúlt a General Motors (GM) jövőjével kapcsolatos bizonytalanság, amely az elmúlt 18 hónap tevékenyégére rányomta a bélyegét - erősítette meg személyesen Nick Reilly, a General Motors európai igazgatója pénteken Szentgotthárdon, a sebességváltó-, illetve motorgyárgyár dolgozói számára tartott gyárértekezleten.

Légrádi Edit, a GM magyarországi érdekeltségének szóvivője az MTI-nek elmondta: a GM Europe magas rangú vezetője először járt Szentgotthárdon, és közvetlen találkozón adott tájékoztatást azokról a lépésekről, amelyeket a GM menedzsmentje a cég visszakapaszkodása érdekében lefektetett.

Az igazgató a gyárértekezleten hangsúlyozta, mindenképpen megvalósítják a túlélési programban foglaltakat, rendelkezésre állnak a szükséges források a beruházási projektek és az átszervezési terv finanszírozásához, amelyek biztosítják, hogy a GM egésze nyereségbe forduljon.

Nick Reilly a fejlesztések kapcsán jelezte: a piac pozitív visszajelzéseket ad arra a termékmegújítási folyamatra is, amely tavaly az Insigniával kezdődött meg, és a magyar piacon is épp megjelenő új Merivával folytatódik. Nagy reményeket fűznek továbbá a jövőre megjelenő elektromos modellhez, az Amperához, amelyet a korábbi hírek szerint Európában is gyártanak majd.

Az igazgató a gyárértekezleten méltatta a szentgotthárdi gyár tevékenységét, ahol megfogalmazása szerint magas szakmai színvonalat, erős csapatszellemet tapasztalt.
Légrádi Edit az MTI kérdésére szólt arról, hogy a mintegy 630 dolgozót foglalkoztató gyárban a terveknek megfelelően meglesz a karbantartási célokat szolgáló 3 hetes nyári szünet. Az európai recessziónak még nincs vége, az idei évi tervezett darabszámok még nem indokolják, hogy eltérjenek a tervtől - jegyezte meg.