Hirdetés

Gumizsiráf, Darth Veder és bugyikeresés: AlteRába 2013 (képgalériával)

2013.07.21. 16:13

Belevetettük magunkat a sűrűjébe. Képek.

Hirdetés

Alterába, Darth Veder

Belevetettük magunkat a sűrűjébe. Képek.

Szombaton a körmendi AlteRábán jártunk. Vas megye fesztiválja egyre többek kedvence- a tömegből ítélve legalábbis. Belevetettük magunkat a sűrűjébe, naplót írtunk a szombati eseményekből.

Képgaléria.

Helyszín: Körmend, Rába-part, AlteRába Fesztivál
Időpont: 2013. július 20.

17:30: Érkezés a Rába-partra, harminc fok, lézengő bulizók, de korán van még a tömeghez. A napernyők alatt józanodó vagy berúgás közeli arcok mindenhol, egyesek a fejüket fogják, mások a limonádéból csent naranccsal kardoznak.

18:00: Hangolnak a nagyszínpadon, a szombatot A kutya vacsorája alapozza. A hangzás kiváló, bent néhányan már ugrálnak, kint megjelenik Darth Veder, akit nagyon sajnálunk a bőrszerkója miatt. Félpercenként ismerősbe botlunk, menekülünk, fotózunk.

Alterába, Darth Veder


18:30: Kezdjük felvenni a ritmust, majd kő-papír-ollóval eldöntjük, ki vezet hazafelé. (Nekem bejött a kő)

19:00: A kisszínpadon a szombathelyi Tohu Bohu pörgeti a ritmust, jól áll a csapatnak a női frontember. Látszik, hogy az AlteRába a vasiak fesztiválja, nagyjából a fél megye tiszteletét tette. Büszkeségü(n)k fokmérőjeként a koncertek szünetében mindenki szertelenül beszélget, egyiknek sör, másiknak bor, a harmadiknak mindkettő a van a kezében.

19:30: A színpadon az Anna and the Barbies. Ez az együttes úgy jó, ahogy van, úgy kenik földhöz a közönséget, ahogy azt szokták. Először itt vesztettük el az időérzékünket, néztük őket az első sorban, majd az utolsóban is, aztán a jegyzetfüzet a táska mélyére került. Ottmaradt.

Alterába, Anna and the Barbies


20:30: Újra Tohu Bohu, sosem volt üresjárat vagy koncert nélküli félóra. Elindultunk körbenézni. Világító karkötők, gumiállatok a tömegben, Veder nagyúr még mindig celebeskedik, sokaknak bejön a sötét oldal. Nagyjából minden alkohol 400-500 forint körül mozog. Lángosos, hot dogos, gyroszos: fesztivál kicsiben, vurstli nagyban. A korosztály vegyes: tizenévesek, huszonévesek, harmincasok és így tovább a nyugdíjasokig.

21:00: Quimby. Elfogultak vagyunk, az első és második sorból meg főleg. Tele a sátor, alig van levegő, de mindenki ugrál. Fél óra múlva még kevesebb van, de még mindig mindenki ugrál. Vakuk villannak, füst száll, Kiss Tibi hippi-nadrágban, Líviusz kalapban, a mellettünk lévő tinilányoktól beszakadt a dobhártyánk. Próbálunk hátrébb helyezkedni, nem tudunk mozdulni.

Alterába, Quimby


22:00: Enyhe halláskárosodás. Találkozó a fénypult (szörp, vodka és szóda keveréke - a szerk.) előtt. Éppen ostrom készül, mert a pultosnak kétfele áll a szeme. Kiharcoltunk pár málnásat, 500 darabja. Hiba volt, nem (csak) az ára miatt.

22:40: Ed Philips and the Memphis Patrol a kisszínpadon. Mindenki táncol a környéken. Aztán egy pofon csattan mellettünk, felbátorodott pár fiatalember. Balhé nincs, a környék dugig van biztonságiakkal. Semmi huzavona, folytatódik a buli.

23:10: Kezd a Firkin. Úgy gondoljuk, tudunk sztepptáncolni. Ez nem igaz, de két kilóval lettünk kevesebbek a koncert végére. Megizzadva ülünk, lábunk alatt a söröspoharakkal. Lányok világító szarvakkal mennek el mellettünk. Majd érkezik egy ismerős, a zsebéből rózsaszín bugyit húz elő, a tulajdonosát keresi. Nem tudunk segíteni, nem a miénk.

Alterába, bugyi


24:00: Tohu Bohu. Kezdünk fáradni. Indulunk ásványvízért. A terület tömve emberekkel, az biztos, sokkal többen vannak, mint tavaly. Néhány szúnyog betámad minket sorban állás közben. Megtapossák a cipőnket, nem a szúnyogok, most már mindenünk fáj, csúnya arcot vágunk.

01:00 Utolsó felvonás: Hősök. Kölcsön kérünk gyorsan egy-egy baseball sapkát, passzolnunk kell a stílushoz. Csápoltunk egy fél órát, megérte maradni, de nekünk fellőtték a pizsamát. Irány az autó és Szombathely.

Alterába, körtánc