Befejeződött egy gyenesdiási négycsillagos szálloda fejlesztése

2014.05.18. 08:09

 Befejeződött a gyenesdiási Wellness Hotel Katalin közel 370 millió forintos fejlesztése, a beruházáshoz a négycsillagos szállodát üzemeltető cég 184,6 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Pályázatán - közölte a Haus Kati 97’ Bt. ügyvezetője az MTI-vel.

    Galló Tamásné tájékoztatása szerint a beruházás részeként teljesen megújult a zalai településen található szálloda 25 szobája, és bővítették a szolgáltatásokat is. Emelet ráépítésével kialakítottak egy új, 150 férőhelyes, balatoni panorámás konferenciatermet, egy mosodát, és egy fitnesz termet. Kialakították az épületszárnyak közötti szintenkénti átjárást, babakonyha, és a meglévő lift mellé egy látványlift is készült. Bővítették a szálloda parkolójának kapacitását is.


    Az uniós támogatás segítségével a szálloda turisztikai szolgáltatásfejlesztéssel új közönséget - üzleti utazókat és kerékpárosokat is - céloz meg, családbarát imázsát pedig minőségében tovább fejleszti - ismertette az ügyvezető.


    A közlemény szerint a Wellness Hotel Katalint családi vállalkozásban üzemeltetik. A vállalkozást 1989-ben szobakiadással kezdték a szomszédos Vonyarcvashegyen. A cég Gyenesdiáson 2000-ben létesített egy panziót, amely 2003 és 2004-ben apartmanházakkal, majd 2007-ben négycsillagos wellness hotellal bővült. A cég 2013-ig jelentősebb támogatás nélkül, önerőből fejlődött, a bevételeiből több 100 millió forintot fordított fejlesztésre.


    A nyilvános cégadatok szerint utolsó lezárt gazdálkodási évében, 2012-ben 165,3 millió forintos árbevételt értek el, az évet 21 millió forintos nyereséggel zárták.

.