Decemberre befejezik a győri belváros utcáinak felújítását

2014.07.17. 12:29

Jó ütemben halad a győri belváros kis utcáinak, közeinek felújítása; a munkálatokkal határidőre, decemberre végeznek - közölte a megyeszékhely két alpolgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.

Fekete Dávid elmondta, hogy a februárban indult fejlesztési programban a már korábban felújított Széchenyi teret és a Dunakapu teret összekötő utcák és közök közvilágítási rendszerét újítják meg, burkolatait cserélik ki mintegy ötszázmillió forintból. A munkálatok egy részét hamarosan befejezik, így szeptember elejére már teljesen elkészül a Király utca és a Kovács Pál utca.

Somogyi Tivadar hozzátette: a cél az, hogy a belváros minden utcáját élettel töltsék meg, így jövőre kulturális eseményeknek is helyet adnak majd a felújított utcák.

A projekt részeként korábban mintegy hatvanmillió forintból kialakították a Rómer Flóris Városi Művészeti és Történeti Múzeum léghűtéses rendszerét, amely a kiállítási tárgyak állagmegóvása mellett a látogatók kényelmét is szolgálja.

A Lüktető belváros néven ismert fejlesztési program 725 millió forintba kerül, amelyet száz százalékban az Európai Unió finanszíroz.

.