Kapust keres a Győri Audi ETO KC

2015.01.19. 11:33

Sürgősen kapus után kell néznie a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának, miután a várandós világsztár, a norvég Katrine Lunde pótlására érkezett horvát Jelene Grubisic a hétvégén térdszalag-szakadást szenvedett.

A keretben most két hadra fogható hálóőr van, a válogatott Herr Orsolya, valamint a 21 éves, még rutintalan Csapó Kyra.

Kelecsényi Ernő klubelnök az MTI hétfői megkeresésére elmondta, arról nincs szó, hogy Pálinger Katalin klubmenedzsert, aki 2012-es visszavonulásig a világ egyik legjobb kapusa volt, "reaktiválnák".

"Amióta kiderült, hogy Grubisicra nem számíthatunk, szinte csak azzal foglalkozom, miként tudjuk megoldani a helyzetet" - fogalmazott Kelecsényi.

Hozzátette: amikor Eduarda Amorim november végén súlyos sérülést szenvedett, akkor egy olyan játékost hoztak a helyére a honfitárs, brazil Tamires Morena személyében, aki elsősorban védekezésben tudja pótolni, támadásban nem.

"Egy balátlövővel még ki lehet bírni egy fél szezont, de egyetlen kapussal nem. Találgatásokba nem megyek bele, ha bejelentenivalónk lesz, azonnal megtesszük" - mondta a klubelnök, kiemelve, hogy ráadásul most következik az idény legfontosabb része.

Szerdán az FTC-Rail Cargo Hungaria lesz az Audi Aréna vendége a női NB I csúcsrangadóján, míg február elsején, jövő vasárnap a Bajnokok Ligája középdöntőjének rajtján az ugyancsak százszázalékos norvég Larvik látogat Győrbe.

Az ETO-ban ebben az idényben már nem léphet pályára az anyai örömök elé néző két sztár, az irányító Görbicz Anita és a kapus Katrine Lunde, térdsérülés miatt pedig Eduarda Amorim, Orbán Adrienn és Jelena Grubisic.

.