Távozik Győrből Katrine Lunde

2015.01.15. 10:11

Öt év győri sikersorozat után a szezon végén távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától Katrine Lunde, a világ egyik legjobb kapusa.

A klub csütörtöki közleményében jelzi: az anyai örömök elé néző norvég sportoló döntött a távozás mellett. A szerződésében megfogalmazott opciós jogával élve jelentette be, hogy a 2016. júniusáig tartó plusz egy évet már nem Győrben szándékozik tölteni.

Lunde kétszeres BL-győztesként érkezett Győrbe 2010-ben, és már a Győrrel is nyert két BL-trófeát. 

Elmondta, hogy szomorú amiatt, mert csodás embereket kell itthagynia Győrben: játékosokat, szurkolókat és támogatókat egyaránt. Hozzátette: hálás minden emlékezetes pillanatért, különös tekintettel a fantasztikus csapattársaival megnyert két Bajnokok Ligája győzelemre. 

"Ugyanakkor izgatottan tekintek előre, az újabb kézilabdás élmények felé is, miután az idei szezont az ETO-nál szándékaim szerint sikerrel zárjuk, remélhetőleg a BL Final Fouron" - nyilatkozta távozásáról Katrine Lunde. 

Kelecsényi Ernő klubelnök jelezte: vezetőként és emberileg is nagyon sajnálja Lunde távozását. 

"Minden játékosunknak igyekszünk olyan világszínvonalú feltételeket és kiszolgálást biztosítani, amely a világ jelenlegi legjobb klubjához méltó, próbáltunk mindent megtenni Katrine maradásáért is" - fogalmazott.

Kiemelte: Lunde hiánya eddig is nagy kihívást jelentett számukra, emellett örülnek, hogy kapusaink kiváló eredményeket produkálnak mind a hazai bajnokságban, mind a BL-ben.

"A jelenlegi szezon nem ért még véget, és bízunk benne, hogy a májusi csúcsmérkőzéseken Katrine szándékának megfelelően lehetnek még közös sikereink" - mondta a klubelnök.

 

.