Újabb fesztivál, újabb drogfogás Győr megyében

2014.07.08. 10:56

Ezúttal 9 ember ellen indított eljárást a rendőrség.

Ahogyan lapunk arról a közelmúltban két ízben is beszámolt, a soproni VOLT Fesztiválon július 4-én 21, míg 5-én 5 fiatalembert állítottak elő kábítószer birtoklása és fogyasztása miatt.

Bár a rajkai Spirit Base technofesztivál a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársainak, valamint a Készenléti Rendőrségnek és a megyei rendőrség kutyás szolgálatának hála zavartalanul lezajlott, a rendezvény végén 9 ember ellen indítottak eljárást.

A négy napos zenei eseményt több mint ezren, túlnyomó többségében külföldiek látogatták. A környék közterületi ellenőrzése során a rendőrök főként a kábítószer-terjesztőket próbálták kiszűrni, ezért a fesztiválozók ruházatát és csomagjait kábítószer kereső kutyákkal vizsgálták át. A fesztivál területén rendőri intézkedés nem volt. 

A négy nap alatt kilenc ember ellen indult eljárás. A gyanúsítottak mindannyian külföldiek voltak, őket kábítószer-birtoklás miatt állították elő. A rendőrök több mint négyszáznegyven gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Ezek döntő többsége marihuána volt, de találtak hasisgyantát és ismeretlen fehér port is. A lefoglalt drog hatóanyag-tartalmát szakértő vizsgálja.

Két sofőrrel szemben pedig bódult állapotú gépjárművezetés miatt indult nyomozás, náluk a gyorsteszt kimutatta a kábítószer-fogyasztást.

Korábbi írásaink a témában:

http://www.alon.hu/sopron-volt-fesztival/kabitoszer-miatt-csaptak-le-rendorok-volt-fesztivalon-21-fiatalt-vittek-be

http://www.alon.hu/volt-fesztival-rendorseg-sopron/ujabb-drogfogas-volt-fesztivalon

.