Hirdetés

Győrben is összevonják a városi szolgáltató cégeket: az Audi után a második legnagyobb lesz

2010.06.25. 11:16

 Egy-másfél év alatt hangolják össze az őszre összeolvadó győri szolgáltató cégek működését, ekkortól jelentkezhetnek a várt kedvező hatások - mondta Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester sajtótájékoztatón pénteken Győrött.

Hirdetés


Emlékeztetett arra: a 2006-os választási kampányában tett ígéret valósul meg az egységes cég létrehozásával; míg Sági Géza, a négy másik céget magába olvasztó GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: az Audi után ez lesz Győr legnagyobb cége, amely 940-950 munkatárssal, 15 milliárd forintos mérlegfőösszeggel működik.

Megemlítette: magyarországi nagyvárosokban nincs példa rá, hogy ekkora önkormányzat cégei nem holding-rendszerben, hanem egységes cégként működjenek. Mint mondta, évi 300 millió forint körüli megtakarítást ígért egy tavaly nyáron készült átvilágítás.

Tízmilliókat takaríthatnak meg a pénzügyi szolgáltatások igénybevételének összehangolásán, de jelentős tartalékot jelent, a "harmonikusabb, jobb munkaerő-gazdálkodás" - jegyezte meg, hozzátéve, egyebek mellett élni kívánnak az előnyugdíjazás lehetőségeivel is.

Alapvetően nem az a cél, hogy leépítsenek, hanem az, hogy a munkatársaknak értelmes, hosszú távú munkát adjanak - hangoztatta, s kérdésre válaszolva azt közölte: a profitot hozó szolgáltatások körének bővítésére "új utakat is fogunk keresni". A lakosság az összevonásból annyit érzékel majd, hogy a közüzemi számlákon egy közös logó látható majd:


Csütörtökön döntött arról a városi képviselő-testület, hogy szeptember harmincadikával olvasztja egy társaságba négy szolgáltató cégét Győr városa.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft., a GYŐRHŐ Győri Hőszolgáltató Kft., a Győri Városfejlesztési Kft., valamint az INSZOL Győri Vagyongazdálkodó és Szolgáltató Zrt. olvad bele a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-be. A közgyűlés február 11-én döntött a társaságok beolvasztásáról.