Hirdetés

Egyre többen utaznak a GYSEV-vel

2015.01.27. 11:32

A legnagyobb emelkedést a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszon regisztrálták.

Hirdetés

A 2014-es év összesített adatai alapján tovább emelkedett az utasok száma a GYSEV Zrt.-nél. A vasúttársaság járataival tavaly 6 millió 132 ezren utaztak, ami a korábbi év adataihoz képest több mint három százalékos növekedést jelent - közölte lapunkkal Rázó László, a cég sajtószóvivője.

2013-ban 5 millió 949 ezer, 2014 pedig összességében már 6 millió 132 ezer utas választotta utazásához a GYSEV Zrt. magyarországi vonatait. A 3,1 százalékos emelkedés azt jelenti, hogy folytatódott az elmúlt évekre jellemző pozitív tendencia: a vasúttársaságnál 2011 óta folyamatosan emelkedik az utazóközönség száma.

Egyre többen utaznak a GYSEV-vel

A vasúttársaság vonalai közül a legnagyobb emelkedést a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszon regisztrálták: a statisztika szerint a korábbi év adataihoz viszonyítva 2014-ben Sopron és Szombathely között 6,5, míg a Szombathely - Szentgotthárd viszonylatban 5,9 százalékkal emelkedett az utazók száma.

„A tavalyi évben is számos utasbarát fejlesztést valósítottunk meg, vasúti és autóbuszos utazásra is feljogosító, kombinált bérleteket vezettünk be. A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszon járataink nagy része már FLIRT motorvonat. Rövidesen további három GYSEV-FLIRT áll forgalomba, ezek Győr és Sopron, valamint, a villamosítás lezárása után Szombathely és Csorna között is közlekedhetnek. Bízom abban, hogy a térségben élők értékelik erőfeszítéseinket, és az idei évben is tovább emelkedik a vonattal utazók száma” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az utasszám emelkedéséhez hozzájárult az is, hogy tavaly jóval többen választották munkába járáshoz a vasutat: a 2013-as évhez képest tavaly 11 és fél százalékkal többen váltottak dolgozói havi bérletet a vasúttársaságnál.

.