Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV és a Soproni Polgárőr Egyesület

2015.07.17. 12:36

Biztonságosabb lesz a vasútállomás környéke.

Együttműködési megállapodást írt alá ma a GYSEV Zrt. vezérigazgatója és a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke. A szerződés értelmében a vasúttársaság anyagilag támogatja az egyesületet, a soproni polgárőrök pedig kiemelten figyelik a vasútállomás környékét és GYSEV-hez tartozó ingatlanokat a városban - írja közleményében a vasúttársaság.

A GYSEV Zrt. tulajdonában és kezelésében Sopronban is számos ingatlan van. Ezekegy részét csak közterületen keresztül lehet megközelíteni, így a vasúttársaság által megbízott vagyonőrök csak korlátozottan intézkedhetnek. A városban szolgálatot teljesítő polgárőrök épp ezeken a területeken rendelkeznek megfelelő jogosultságokkal, így problémás helyzet esetén megfelelően tudják segíteni a vagyonőrök munkáját.

A megállapodás értelmében a polgárőrök rendszeresen járőröznek az Arany János utcai P+R parkoló és a kerékpártároló környékén, az illetéktelen mozgások és lopások megakadályozása érdekében. Kiemelten figyelik a vasútállomás Batsányi út felőli oldalát az illetéktelen, és balesetveszélyes gyalogos közlekedés megakadályozására. Amennyiben vasúti szabálysértést tapasztalnak, az elkövető visszatartása mellett értesítik a rendőrséget.

Biztonságosabb lesz a vasútállomás környéke.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója és Vig József, a Soproni Polgárőrőr Egyesület elnöke (Fotó: GYSEV)

Szintén a megállapodás része, hogy a polgárőrök az SVSE sporttelep környékén is rendszeresen járőrözzenek. Ennek célja a terület megfigyelése, az illetéktelen behatolók elfogása, és a rendőrség értesítése.

„A GYSEV Zrt. már más településeken is kötött megállapodást a polgárőrökkel. Fontos számunkra, hogy a vasútállomások környékét, ill. az egyéb ingatlanjainkat biztonságban tudjuk, hiszen a biztonság és a vagyonvédelem a minőségi vasúti szolgáltatás alapfeltétele” – mondta az aláíráskor Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

„A polgárőrség járőrei felkészültek és képzettek, rendkívül jól egészítik ki a GYSEV Zrt. Biztonsági szolgálatának munkáját. A megállapodásnak köszönhetően olyan, frekventált helyeken erősíthetjük tevékenységüknek, mint a soproni vasútállomás, vagy az SVSE-sporttelep” – mondta Vig József, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.

A megállapodás kiterjed az olyan, nagyobb rendezvényekre is, amelyek a várost és a vasutat is érintik.

.