Elkészült a szolgáltatóház a soproni vasútállomáson

2015.08.03. 10:22

A kormányablak mellett rövidesen üzletek nyílnak a felújított állomásépületben.

Elkészült a szolgáltatóház a soproni vasútállomáson, ezzel befejeződött az állomásépület nyugati szárnyán a földszinti rész felújítása. A munkálatok során új, kerámia homlokzatburkolatot kapott az épület, amelynek akadálymentesítése is megtörtént. A felújított épületrészben február óta működik a kormányablak, rövidesen a 12 üzletből álló szolgáltatóház is megnyílik. Ezek üzemeltetésére bérlőket keres a vasúttársaság - írja közleményében a GYSEV Zrt.

A GYSEV Zrt. tavaly jelentette be, hogy a vasúttársaság teljes egészében felújítja az soproni állomás nyugati épületrészét, amelyben korábban a nemzetközi váróterem kapott helyet.

Az átalakítási munkálatok során a szakemberek elvégezték az épületgépészeti munkálatokat, kialakították a kormányablak és a szolgáltatóház helyiségeit. Az épület az Állomás utca felőli oldalon új, külső kerámiaburkolatot kapott, elvégezték az akadálymentesítést és az állomási vizesblokk teljes felújítását.

Elkészült a szolgáltatóház a soproni vasútállomáson

Fotó: GYSEV

A kormányablak február óta áll az ügyfelek rendelkezésére, és rövidesen a 12, egyenként 24-47 négyzetméter alapterületű üzletből álló szolgáltatóház is megnyílik.

„Naponta 15.000 utas fordul meg a soproni állomáson, utasainknak ingyenes wifi, érintőképernyős monitor, P+R parkoló és kerékpártároló áll rendelkezésére. Óriási előrelépés volt a Kormányablak megnyitása Sopronban, most pedig a szolgáltatóházunk is elkészült. Ebben olyan üzleteket szeretnénk, mint pl. fodrászat, kozmetika, ruhatisztítás, szolárium, egészségipar, biztosítás, lottózó, kulcsmásolás, vagy épp kerékpárkölcsönző, lényeg, hogy minél több szolgáltató funkciót biztosítson a vasútállomás” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az állomási váróteremből egy középfolyosón közelíthető meg a kormányablak, valamint a szolgáltatóház üzletei. Ezeket riasztóval és klímával a folyosót pedig vagyonvédelmi kamerarendszerrel szerelte fel a vasúttársaság.

.