Hirdetés

Rövidebb menetidő Sopron és Szombathely között

2014.04.04. 20:23

Hirdetés

Az április 6-i menetrendváltástól a GYSEV Zrt. új menetrendi struktúrát vezet be a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszon - közölte lapunkkal Rázó László, a cég szóvivője.

Az utazók a leginkább pozitív változásokat a Sopron és Szombathely közötti vonalon vehetik észre: a két város között a menetidők átlagosan 4-5 perccel rövidülnek

Ez annak köszönhető, hogy december óta már mind a négy új FLIRT motorvonat forgalomba állt. Az új járművek kiváló menettulajdonságokkal rendelkeznek: gyorsabban gyorsulnak és dinamikusabban fékeznek. Ez tette lehetővé, hogy a GYSEV Zrt. szakemberei új, az eddiginél jóval kedvezőbb menetrendi struktúrát tervezzenek.

Az utazók figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy hogy április hatodikától az ütemes menetrend szerint Sopronból egész óra 22-kor induló vonatok egész óra 38-kor indulnak. Emellett a két város között közlekedő szinte összes vonatot érinti a változás: az indulási időpontok az eddigiektől néhány, vagy akár több perccel eltérhetnek. Éppen ezért kérjük az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a www.gysev.hu honlapon, ill. az állomásokon kihelyezett plakátokon.