Debrecenben is nyert a Haladás

2015.08.09. 23:01

A csapat jobb idegenben, mint otthon.

A Haladás egygólos győzelmet aratott Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A szombathelyi csapat a második idegenbeli találkozóját nyerte meg, előzőleg a címvédő Videotont verte. Otthon egyszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott.

A Debrecen - amely az Európa Ligától a selejtező harmadik fordulójában, a héten búcsúzott - az első vereségét szenvedte el a bajnokságban.
    OTP Bank Liga, 4. forduló:
DVSC-TEVA - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
--------------------------------------
Debrecen, 3418 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Halmosi (52.)
sárga lap: Jovanovic (88.), Zsidai (94.), illetve T. Wils (42.)
    
    DVSC:
    -----
Radosevic - Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut (Ferenczi, 72.) - Bódi, Zsidai, Mihelic (Sidibe, 66.), Bereczki (Balogh, a szünetben) - Tisza, Castillion
    
    Haladás:
    --------
Király - Angyal, Jagodics, S. Wils, Bosnjak - Németh, T. Wils, Iszlai, Halmosi (Medgyes, 77.) - Ugrai (Gosztonyi, 61.), Martinez (Popin, 82.)
    
Az első félórában többet volt a labda a szombathelyieknél, akik bátran támadtak és helyzeteket is kialakítottak. Az utolsó 15 percre átvette a Debrecen az irányítást, de pontatlanul játszott, így akciói nem is zárultak eredménnyel.

Szünet után továbbra is igyekezett támadó szellemben futballozni a DVSC, egy szép ellenakció végén mégis a vendégek szereztek vezetést. Ezt követően időszakokra nyomasztóvá vált a Debrecen fölénye, a Haladás azonban fegyelmezetten játszott, aminek az lett az eredménye, hogy három ponttal távozhatott a Nagyerdei Stadionból.

.