Haláleset, barátságtalan időjárás, elmaradt Marylin Manson a burgenlandi Nova Rock fesztiválon

2012.06.10. 15:25

Borús, esős időjárás mellett zajlik a burgenlandi Miklóshalmán (Nickelsdorf) az idei Nova Rock fesztivál. Az első napon haláleset is történt és viharriasztás miatt elmaradt Marylin Manson koncertje.

Ausztria egyik legnagyobb szabadtéri nyári rockfesztiváljának első két napját visszatérő esőzések közepette rendezték meg, és vasárnapra sem ígértek változást az előrejelzések. Péntek este a fesztivál területe felé közeledő vihar miatt óvintézkedésként az egyik nagyszínpadon szüneteltették a fellépéseket, a színpad előtti területet kiürítették. A zivatar végül elkerülte a Nova Rock helyszínét, az egyórás kényszerszünet miatt azonban elmaradt az arra az időpontra meghirdetett Marylin Manson-koncert.

A barátságtalan időjárás ellenére jó hangulatot teremtettek a fellépők, köztük a Limp Bizkit, a Kasabian, a Cypress Hill, a The Offspring és a szombati nap egyik fő műsorszáma, a Die Toten Hosen. Az idén 30 éves német punkrock együttes május elején megjelent új albumát mutatta be.

Zárásként vasárnap este a Metallica lép fel. A koncert középpontjában a heavy metal együttes 1991-es, nagy áttörést hozó lemezének, a The Black Albumnak (A fekete lemez) a dalai állnak.

A Nova Rock első napját egy haláleset is beárnyékolta.

Pénteken délután szívbetegség következtében összeesett és a kórházba szállítás közben meghalt a fesztivál egy 24 éves osztrák látogatója. A mentőszolgálat közlése szerint a fiatal férfinak már régóta szívproblémái voltak.
 

.