Hamarosan birtokba vehetik a látogatók az új kecskeméti versenyuszodát

2011.09.06. 19:20

Várhatóan 2011. szeptember közepére készül el a kecskeméti versenyuszoda és élményfürdő első üteme. A látogatók ekkortól használhatják a nemzetközi szabványoknak megfelelő versenymedencét, a tanmedencében pedig megindulhat az úszásoktatás.

2011. szeptember közepére elkészülő I. ütem az alábbi egységeket tartalmazza:

  • 10 pályás 50x25 m-es nagymedence mozgatható fallal
  • 30 fő egyidejű úszásoktatására alkalmas tanmedence
  • Előterek, kassza, öltözők, vizesblokkok, elsősegély szoba, úszómesteri üvegkabin
  • A versenyhez kapcsolódó helyiségek az emeleten – versenyzői öltöző, orvosi-, dopping -, bírói szoba, iroda, alkalmi kialakítással rendezvény (VIP) terem
  • 750 fő befogadására alkalmas lelátó


Versenymedence 
A medence 25 m széles, 10 pályás és 51,25 m hosszú. Felszereltsége úszó, vízilabda és egyéb vizes sportok rendezésére alkalmas. A medence 2 hosszanti oldalon feszített víztükrű, a két rövidebb oldalon kiemelt szegélyű. A medencéhez startkövek tartoznak, valamint egy mozgatható végfal, amellyel a medencét két 25 m-es, vagy 33 m/17 m-es részre lehet elválasztani. A falak mentén a víz alatt 120 cm-re padka épült. A medence egyik sarkában lépcső található, míg a kijáráshoz 3 további létra is szolgál. A medence vízmélysége 2,20 m, egyidejű terhelhetősége 257 fő.
A medence tűzivíz tárolóként is funkcionál. A tűzivíz elvételre külön szívóidom készült. A medence 2 fő úszómester folyamatos felügyelete mellett üzemel.

Tanmedence
A téglalap alaprajzú medence 78 m2, 27 fő egyidejű terhelhetőséggel (ill. egy iskolai osztály), 0,8 m állandó mélységgel, négy oldalon feszített víztükrű medenceszegéllyel készül. Az egyik rövidebb oldalán készült lépcső. A medence felügyelet nélkül üzemel.

Öltözők 
Az öltözőblokkban 50 darab váltókabin és 1300 darab kétszintes "Z" szekrény létesült. Átöltözés után a fürdővendégek az elválasztott nemű,  zuhany-wc blokkon, lábmosón keresztül jutnak az élményfürdő légterében levő, attól korláttal leválasztott elosztótérbe.

A főbejárati előcsarnokból önálló lépcsőn lehet eljutni a versenyuszoda emeleti szintjén lévő 60 fős sportoló-tanulói öltözőhöz, valamint bírói, média illetve a VIP és orvosi blokkhoz. Az iskolai tanulók csoportos-fogasos, a sportolók szekrényes öltözői kétneműek. Az öltözőblokkhoz kétnemű vizesblokk és egy-egy masszázs helyiség csatlakozik. Az öltözőkből a medencetér végfalán levő közlekedőn keresztül jutnak el a medencetérhez vezető kétkarú lépcsőhöz.

.