Szombathely: perdülő szoknyák, tánc és zene minden mennyiségben

2015.05.02. 11:59

Így zajlott a XII. Szombathelyi Tánc Világnapi Rendezvény a Fő téren.

A borús idő ellenére sokan látogattak ki a Fő térre pénteken, hogy részt vegyenek a XII. Szombathelyi Tánc Világnapi Rendezvény programjain. Az eseményen huszonegy táncegyesület képviselte magát, a produkciók pedig három helyszínen zajlottak.

Az idei év fellépői:

 Agora – Oladi KIKI Nyitra Utcai Iskolájának rock and roll csapata; Attitude Balettiskola; Boglya Népzenei Együttes; Dr. Pesovár Ernő AMI; Energy Dance Team; Galaxy Rock and Roll Klub; ISIS Táncklub; Just For Fun Country Linedance Club; Kortárs fúzió; Kummer Táncegyüttes; Lorigo TSE; Mira Orient Art; Movement Academy; NYME SEK Szökős Néptáncegyüttes; Pro-Art TSE; Rimányi Táncstúdió; Savaria TSE; Shamila és ISIS Gyöngyei; Ungaresca Táncegyüttes; Vasi Swing Tánccsoport; Westside TSE.

A közönségnek bőven volt ideje ráhangolódni az esti Balkan Fanatik koncertre, ugyanis a technika ördöge közbeszólt, így az együttes nyolc óra helyett kilenckor kezdett. Ez azonban nem jelentett problémát, mert hallgatóság és a zenekar is hamar túltette magát a történteken. Még inkább oldotta a hangulatot, hogy a Feljött a nap című számra csaknem hatszáz táncos flash mobját tekinthette meg a publikum. 

Galéria

.