A multinacionális vállalatok álláshirdetései vajon nekem szólnak?

2017.05.11. 10:28

Amikor állást keresünk, olyankor számos szempontot figyelembe kell vennünk.

A bérezés mondhatni a legfontosabb mind közül, hiszen mindenkinek fenn kell tartania magát hónapról hónapra. A második leglényegesebb dolog a megfelelő munkakörnyezetben történő munkavégzés.

Ez kihatással lehet magánéletünkre is, ezért erre több időt érdemes szánni. Vannak emberek, akik leginkább multinacionális vállalatoknál szeretnek dolgozni. Ebben a leírásban sorra vesszük ezek előnyeit, valamint hátrányait, és kiderülhet az is, kiknek érdemes elhelyezkedni nagyobb vállalatoknál. A multik legnagyobb előnyei közé tartozik a magasabb fizetés. Legfőképpen a családosok számára jelenthet ez előnyt, hiszen a gyerekeket iskoláztatni kell. Persze egyedülállóknak is sokat számít a bérezés.

A nagyvállalatok második legnagyobb előnye közé tartozik, hogy lehetőség van béren kívüli juttatásokat is kapni. Mindezekbe beletartozik a céges telefon, vagy számítógép, laptop, táblagép használata. Továbbá a munkavállaló igénybe vehet kedvezményes, vagy ingyenes sportolási lehetőséget is. Vannak olyan multinacionális vállalatok, ahol a napi étkezés is biztosított legalább egyszer. Sőt, a munkaruháról is a vállalatok nagy része gondoskodik, így nekünk ezzel sincsen teendőnk.

A nagyvállalatoknál több lehetőség adódhat előléptetésre, és fejlődési lehetőségre. Egyes cégek továbbképzést is biztosíthatnak az alkalmazottak számára, így tehát a kellő motiváció meglehet a munkavégzést illetően. A multiknál általában különböző részlegek találhatóak, mint például marketing, vagy értékesítés.

Mindegyik részlegnek megvannak a maga sajátosságai, és feladatai, így a munkavállalóknak csak azokra a feladatokra kell koncentrálniuk, amelyek az adott részleg hatáskörébe tartoznak. Mindezekkel ellentétben hátrányokkal is rendelkeznek a nagyobb vállalatok. Gyakori lehet a túlórázás, így a magánélet sokszor háttérbe is szorulhat.

A munkavégzésből kifolyólag kevés idő adódik arra, hogy a munkavállalók jobban megismerjék egymást, éppen ezért érdemes kihasználni, és elmenni a csapatépítő tréningekre, és vállalati bulikra. A multiknál a munkavégzéshez nagyobb felelősség is társulhat. Mérlegelve az előnyöket és hátrányokat nézzük meg, hogy kiknek ajánlott nagyobb vállalatoknál elhelyezkedni. Általánosságban elmondható hogy az extrovertált személyiségtípussal rendelkezőknek ajánlott megvetni lábukat a multiknál, akik nem félnek a kihívásoktól, és nyitottak kollégáik, vagy kolléganőik felé, és akik tudnak csapatban dolgozni.

 Álláslehetőségekkel találkozhatunk az állások Érd oldalon. A marketingről egyre inkább elmondható, hogy egy dinamikusan fejlődő ágazat. A vállalatoknak szükségük van marketing asszisztens munkatársra is.

Az állás betöltéséhez a legtöbb esetben a jelentkezőnek rendelkeznie kell középiskolai, vagy felsőfokú végzettséggel. Az idegen nyelvtudás nélkülözhetetlen ehhez a munkához, hiszen lehetnek külföldi ügyfelek is, akikkel tartani kell a kapcsolatot. A tapasztalat meghatározó minden munkánál, és a cégek kedvelik a tapasztalattal rendelkező munkaerőt, hiszen így nem kell foglalkozniuk a betaníttatással.

A munkavégzéshez további elvárásokként szerepelhetnek a következők: a leendő alkalmazott legyen pontos, és megbízható, képes legyen az önálló, valamint csapatban történő munkavégzésre is. Előfordulhat, hogy az állás betöltéséhez jogosítványra is szükség van, ezért az álláshirdetéseket mindig kellő alapossággal olvassuk el.

.