Használjuk ki a technológia előnyeit, ha álláskeresésről van szó!

2017.05.11. 10:09

Az információs és kommunikációs technológia jelentős változásokon esett át az elmúlt évek alatt.

A változást leginkább az internet megjelenése, és elterjedése okozta. Bizonyára mindenki emlékszik arra, amikor megkapta első mobiltelefonját. A készülékek hatalmas áttörést jelentettek az emberek számára.

Megadták mindenkinek azt a fajta szabadságot, hogy bárhol és bármikor el lehetett érni bárkit. Az SMS szolgáltatás kifejezetten jó ötlet, hiszen ha nem szeretnénk hosszasan beszélni barátainkkal, vagy ismerőseinkkel, rövid üzenetben is közölhetjük a mondanivalónkat. Napjainkban a mobiltelefonokat felváltották az okos készülékek, amelyek a beszélgetésen túl számos más dologra is használhatóak. Az internet segítségével megnézhetjük, és értesülhetünk a legfrissebb hírekről, megtekinthetjük az időjárás előrejelzést, továbbá ha éppen utazunk, akár játszhatunk is a készülékeken.

A közösségi portálok igen népszerűek lettek az elmúlt években, és már akár egy pillanat alatt megoszthatjuk élményeinket barátainkkal. A csúcskategóriás készülékeken akár filmeket is tudunk nézni, de ha utazunk, a GPS segítségével könnyebben elérhetjük kívánt úti célunkat. A csevegőprogramok könnyebbé tették életünket, hiszen így még könnyebben elérhetjük ismerőseinket.

A technológia tovább fog fejlődni az elkövetkező időszakban, hiszen a csevegőprogram át fog alakulni egyfajta mindenessé. Ha éppen azt írjuk a barátainknak, hogy éhesek vagyunk, a program felajánlja majd a közelünkben található éttermeket. Továbbá megtekinthetünk majd a programon belül különböző vállalatokat, és a hozzájuk tartozó álláslehetőségeket is. Azonban mindez még a jövő zenéje, mert az új program még csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el, és csak néhány ember számára.

A technológiának köszönhetően megváltozott a munkaerőpiac struktúrája, és ezzel együtt az álláskeresési szokások is átalakultak. Régebben a legelterjedtebb módszer az volt, amikor a munkát kereső személyesen felkereste a munkáltatót. A másik alternatívát az újsághirdetésekből való tájékozódás jelentette. Gyakori volt az is, hogy az állást kereső az üzletek kirakataiból értesült az éppen aktuális álláshirdetésekről.

Az internet megjelenésével elterjedtek a honlapok, és különféle álláskeresési portálok jöttek létre azért, hogy megkönnyítsék a munkát keresők helyzetét. Az állások Székesfehérvár is egy ilyen oldal, melynek köszönhetően akár otthonunk kényelméből is találhatunk állást. A honlap egyik nagy előnye, hogy a szakmák külön csoportokba vannak sorolva érdeklődési köreinknek megfelelően. A fizikai és szellemi munkák sokasága közül bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb állást.

Vállalatok szoktak keresni alkalmazottat irodai asszisztens pozícióba. A leendő munkavállaló feladatai közé tartozhat a beérkezett megrendelések feldolgozása, kiküldése, ügyfelekkel való kapcsolattartás. Külföldi partnerekkel való kapcsolattartás, bejövő e-mailek, telefonok kezelése, adatbázis feltöltése, és a cég egyéb adminisztratív feladatainak ellátása. Az alapvető elvárások az alábbiak lehetnek a munkavállaló felé: tárgyalóképes, folyékony angol nyelvtudás, MS Office program erős ismerete, Google-kereső gyors és logikus használata, önálló problémamegoldó képesség, terhelhetőség, kedves személyiség, aki tud csapatban dolgozni, képes az önálló munkavégzésre, megbízható és becsületes, kreatív, és ötletekkel teli.

Más szellemi munkát is lehet találni a weboldalon, vagy a portál közösségi oldalain is.

.