Kötelező nyári harisnyaviselet?

2017.05.30. 17:54

Az öltözködésnek ezernyi szabálya van, és nem mindig vehetjük fel azt, amit kedvünk szerint valamint az aznapi időjárásnak megfelelően hordanánk.

Ha formális kötöttségekkel bíró munkahelyen dolgozunk, vagy ha meghívnak minket egy komolyabb alkalomra, akkor figyelembe kell vennünk a kívánalmakat és szokásokat.

A nyár különösen sok kihívást tartogathat ebből a szempontból, hiszen hideg időben ritkán okoz kellemetlenséget, ha mondjuk bizonyos "formaruhát" kell öltenünk.

A bankban még a testszínű harisnya is engedmény

Azoknak jelenthet problémát nyáron a protokoll betartása, akik minden nap olyan munkahelyre járnak, ahol szigorúan veszik az öltözködési szabályokat. A legkomolyabb megkötések a bankszakmában, a pénzügyi szférában vannak, no és a HR területen. Itt a férfiaktól és nőktől télen-nyáron zárt cipő, eltakart láb, váll és hát az elvárt.

A bankokban a sötét harisnya az alap, ennél egy fokkal ‘lazább’ a testszínű.

Emellett bármilyen ügyfélkapcsolati munkakörben dolgozunk, az elegancia és visszafogottság elvárt - kivéve persze, ha kimondottan fiatalos helyen tevékenykedünk, például koncertjegyet árulunk. 

Az üzleti életben ugyan nincsen leírt dress code, de dilettánsnak minősül, aki egy tárgyalásra bermudában, strandpapucsban ül be. Egy szinten felül nem lehetséges ügyféllel, üzleti partnerrel tárgyalni elegancia nélkül, és ide tartozik a nőknél a harisnya megléte. A hagyományos gondolkodás szerint ez a darab a kulturált megjelenés alapdarabja, kánikulában is.

A fényes hatású üvegszálas divatjamúlt

Az igazi stílusszakemberek még olyan részleteket is fontosnak tartanak e téren, mint hogy nyitott szandálban kizárólag lábujjnál varratlan harisnyát szabad felvenni, illetve a harisnya színe sosem lehet sötétebb a cipőnknél.

Ha testszínű darabot választunk, keressük a félmatt vagy nude verziókat. A leghelyesebb kibontani a dobozt, és a saját bőrünk színével összehasonlítani a termék színét.

A harisnya elfedi a lábat, formálja és az apró szépséghibákat eltakarja, ezért hálásak is lehetünk neki, még nyáron is. Ám harminc fok felett ez a ruhadarab is melegít.

Hogyan és mit érdemes viselnünk, hogy egyszerre legyünk csinosak, decensek, és érezzük a legjobban magunkat?

100-tól 8 denig terjed a választék

A leglényegesebb, hogy nyári harisnyát válasszunk. Az anyag vastagságát, sűrűségét a den szám határozza meg, a legvékonyabb a kb. 10 vagy 15 denes típus, de létezik 8 denes is.

Az alakformáló darabok 20 den magasságában kezdődnek, így a push up hatásról jobb lemondanunk a meleg hónapokban: a vastagabb típusok ugyanis melegítenek.

Próbálkozhatunk combharisnyával is, de csak akkor, ha nincs esélye annak, hogy megpillanthatja például a főnökünk. Azaz egy bizonyos szoknyahossz kell ehhez a megoldáshoz.

Ha leheletvékony harisnyánkkal nem tudunk tovább variálni, a szakemberek azt javasolják kánikula idejére, válasszunk egy könnyű, lenge nyári ruhát. Ha pedig vége a munkaidőnek, azonnal húzzuk le a harisnyát!

.