Veszprémben is jó eséllyel lehet elhelyezkedni a vendéglátóiparban

2017.05.15. 09:05

Az állás Veszprém városában a vendéglátóiparban dolgozóknak is tartogat lehetőségeket, hiszen gyakran keresnek szakácsokat, pékeket, gyorsbüfés eladókat, esetleg futárokat a pizzériáknál, hamburgereseknél. Ezek az állások szinte napi szinten felbukkannak, és új lehetőséget kínálnak az álláskeresőknek.

A gyorsbüfékbe rendszeresen keresnek futárokat, hamburger készítőket, gyorsbüfés eladókat. Aki úgy érzi, hogy az adott lehetőséghez már rendelkezik némi tapasztalattal, ne sokat gondolkodjon, hanem adja be minél előbb az önéletrajzát. Jön a nyár és ezek az állások hamar elfogynak. Minden vendéglátós most biztosítja be magát a szezonra, azaz sorra veszi fel az alkalmazottakat, hogy a szezonra teljes gőzzel üzemeljen.

A gyorsbüfés eladónak, kedvesnek, és mosolygósnak kell lennie, hiszen a munkájára igényes és vendégszerető alkalmazott a legkeresettebb. Az önálló munkavégzés is elvárás, hiszen az is elképzelhető, hogy egész nap egyedül kell állnia a sarat. Ezek az állások általában teljes munkaidőben betölthetők, főleg ha főszezonról, azaz a nyári időszakról van szó.

Mi a helyzet a szakács állások terén?

A szakács állás Veszprém városban is elérhető, hiszen a nyári szezonra mindenki most keresgéli a szakácsokat is. Teszik mindezt azért, hogy mire itt a szezon már egy összeszokott csapat dolgozhasson az éttermekben, egyéb vendéglátóhelyeken. 8 órás munkaidővel keresik általában a szakácsokat, de az is elképzelhető hogy csúcsszezonban a munkaidő egy kicsit elhúzódik.

Csárdák, éttermek, élményparki vendéglátóegységek, strandon megtalálható éttermek is kedvező ajánlatokkal állnak elő a szezonra. Az étterem elhelyezkedésétől függően és hogy mennyire jellemző a külföldi vendégek száma kérhetnek nyelvtudást is a szakácsoktól, bár ez legtöbb esetben inkább a pincéreknél jellemző, akik közvetlen kapcsolatban állnak a vendégekkel. Pizza szakácsoknál alapvető elvárás az olasz ételek ismerete, az olasz alapanyagok ismerete.

Továbbá nagyon fontos, hogy tudjanak vékony tésztás pizzát készíteni. Olyan esetre is láthatunk példát, hogy nem kérik a tapasztalatot, viszont elvárják, hogy a szakács imádja az olasz konyhát. Állandó stabil munkahelyi hátteret, sok esetben teljesítmény- és tapasztalat arányos fizetést kínálnak.

A pékek is gyorsan el tudnak helyezkedni

Sokan reggel a munkába rohanva egy-egy pékárut vesznek maguknak reggeli gyanánt, ezért a pékségek sokszor gőzerővel üzemelnek. A reggeli hajtáshoz igen gyakran keresnek alkalmazottakat. A pék munka sokszor csak betanított munka és semmilyen tapasztalatot nem kérnek. Az állás Veszprém ajánlatok között ilyet is lehet találni. A nagyobb bevásárlóközpontok is gyakorta adnak fel hirdetést péket keresve. Itt természetesen már nagyobb elvárásokat támasztanak a jelöltekkel szemben.

Jó minőségű termékek előállítása, a raktár és a műhely rendben tartása, a termékek minőségi ellenőrzése, a heti leltárakban való részvétel és a higiéniai szabályok betartása is az elvárások közé tartozik. Általában szakmai végzettséget kérnek, valamint kereskedelmi érzéket és precizitást. Mivel multinacionális cégekről van szó, így gyakorta az időbeosztásbéli rugalmasság is az elvárások között található, ezzel jó tisztában lenni mielőtt elvállaljuk az állást.

.