Ház falának ütközött kisteherautó, elakadt busz - többeken kifogott a hó Vasban

2017.01.14. 09:55

A pénteken érkezett havas időjárás Vas megyében elsősorban a déli területen okozott gondot az áramellátásban és a közlekedőknek - adta hírül honlapján szombaton a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A csúszós úton egy ház falának ütközött egy kisteherautó Vasváron. A gépjárművet a vasvári önkormányzati tűzoltók visszahúzták a közútra, személyi sérülés nem történt.

Egy autóbusz akadt el a hóban Csörötnek és Kondorfa között. Az ezt kerülő kisteherautó az árokba csúszott, ezért az utat teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére. A mentést a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, egy helyi erőgép, valamint a közlekedési központ végezte. Az elakadt autóbuszon a sofőrön kívül még négyen utaztak. Az utasok a hazajutást maguk oldották meg, személyi sérülés nem történt.

Illusztráció. Teherjárműveket fordíttatnak vissza rendőrök a 2-es számú főúton Vác térségében 2017. január 13-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nagyrákos és Pankasz között egy fa dőlt az útra, amely elzárta mindkét sávot. A helyszínre vonuló szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs a fát motorfűrésszel feldarabolta, majd az útról eltávolította. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.

Szombathely Parkerdő részén a mentőszolgálat kért segítséget egy beteg mozgatáshoz, mert a szűk utcában nem tudta megközelíteni a helyszínt.  A szombathelyi hivatásos tűzoltók  segítséget nyújtva a mentőszolgálat a beteg személyt az ingatlanból kihozták, majd a mentőszolgálatnak átadták

Árokba hajtott és fának ütközött egy személyautó a 84-es főúton Káld közelében. A személyautóban ketten utaztak, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre vonuló sárvári hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették. A műszaki mentés ideje alatt a közúti forgalom félpályán haladt az érintett útszakaszon.

Zalalövőnél a 86-os számú főúton a hó miatt egy kamion keresztbe fordult, így forgalmi akadályt képzett. A helyszínre vonuló körmendi hivatásos tűzoltóknak még további négy kamion műszaki mentését kellett elvégezni, melynél helyi erőgépek, és a zalalövői önkéntes tűzoltók segítettek.

Őriszentpéter külterületén egy fenyőfa dőlt a közútra. A helyszínre az őriszentpéteri tűzoltók vonultak, akik a fát az útpályáról eltávolították, Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.

Nádasd és Őrimagyarósd között egy út menti tölgyfa ága törött le, ami a közúton a félútpályát elzárta. A helyszínre vonuló körmendi hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrésszel feldarabolták, az utat megtisztították.

Apátistvánfalvánál egy pótkocsis teherautó a jeges úton elakadt. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs a helyszínen biztosította a járművet az útpályáról történő lecsúszás ellen. A helyszínre érkező közútkezelő munkagép útfelület érdesítése után a tűzoltó egység segítette a helyszínről történő tovább jutást.

A dél-nyugati országrészt érintő havazás miatt a 7,5 tonna össztömegű tehergépjárműveket a rendőrség kényszervárakoztató helyeken helyezte el a 86-os számú főút mellett Körmend térségében.

.