Hirdetés

Lopás és zaklatás miatt emelnek vádat egy 19 éves szombathelyi fiatallal szemben

2017.01.17. 18:58

Többrendbeli lopás, annak kísérlete, valamint zaklatás a megalapozott gyanú a szombathelyi férfivel szemben. Egyes bűncselekményeket gyermekkorú társával követte el a gyanúsított - számolt be róla honlapján a rendőrség.

Hirdetés

M. Dániel a nyomozás adatai szerint 2015 decembere és 2016 áprilisa között követett el bűncselekményeket Szombathelyen.

2016 áprilisában a 19 éves férfi Szombathelyen egy segédmotoros‑kerékpárt tulajdonított el és gyújtott fel, majd a helyszíntől pár utcányira egy autómentő gépkocsit tört fel és azt is megkísérelte felgyújtani, ám a rendőrök ekkor tettenérték.

A nyomozás során megállapították, hogy a vizsgált időszakban a gyanúsított gyermekkorú társával együtt több szombathelyi üzletből is lopott ruhaneműket, szeszes italokat. Az üzletek biztonsági szolgálatának munkatársai többször tettenérték őket.

A gyanú szerint M. Dániel társával együtt egy szombathelyi dohányboltba is megpróbált bejutni 2016. január 24‑én, sikertelenül. Két nappal később azonban egy másik nemzeti dohányboltot szemeltek ki, ahonnan a különböző dohánytermékeket loptak el.

A fiatalok számlájára írható továbbá, hogy 2016. január 26‑ára virradó éjszaka Szombathelyen két garázsba próbáltak betörni azok ajtaját felfeszítve, egy családi ház kertjéből az ott parkoló gépkocsit akarták elvinni, sikertelenül, valamint két társasházból különböző szerszámokat és egy kerékpárt loptak el.

M. Dániel mindezeken felül a nyomozás adatai szerint az egyik közösségi oldalon keresztül több alkalommal megfenyegette volt barátnőjét, amiért szintén felelnie kell.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lopás bűntett és a lopás bűntett kísérlete; a lopás vétség és a lopás vétség kísérlete; valamint a zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal küldte meg.

Fotó: police.hu