Hirdetés

Szerdától tilos a látogatás az összes Vas megyei kórházban

Szerdától tilos a látogatás az összes Vas megyei kórházban

2017.01.17. 22:04

Az ok, az influenza.

Hirdetés

Látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a szombathelyi Markusovszky Kórház egész területén és telephelyein - közölte az egészségügyi intézmény kedden a honlapján.

    Az intézkedést az influenzás megbetegedések számának emelkedésével indokolták, a tilalom a kórház körmendi, celldömölki, szentgotthárdi és intaházai telephelyeire is vonatkozik. Forrás: MTI, fotó: hirado.hu

 

    Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható tájékoztatás szerint hétfőtől (2017. január 16-ától) tilos a látogatás a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet minden osztályán, valamint a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet klinikai farmakológiai infektológiai és allergológiai intézetében, a központi intenzív, a szülészeti-nőgyógyászati, továbbá a fül-orr-gége, fej- és nyaksebészeti osztályán.

    A tájékoztatás szerint keddtől (2017. január 17-étől) nem fogadnak látogatókat a zalaegerszegi Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a II-es belgyógyászati, a kardiológiai rehabilitációs, valamint a csecsemő-, gyermek- és koraszülöttosztályon.

Szintén kedden lép életbe látogatási tilalom a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központjának valamennyi osztályán, továbbá a Mohácsi Kórház intenzív, szülészeti, gyermekgyógyászati, valamint sebészeti osztályán.
    
Az ÁNTSZ korábbi tájékoztatása szerint tavaly decemberben rendeltek el látogatási tilalmat Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházában a szülészet-nőgyógyászati, a gyermekosztályon, az újszülöttrészlegen, később pedig a krónikus belgyógyászati osztályon is. December vége óta nem fogadnak látogatókat a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban a szülészet-nőgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, az újszülöttrészlegen, továbbá az intenzív osztályon.
  
  Január első hetétől tilos a betegek felkeresése Mosonmagyaróváron, a Karolina Kórház Rendelőintézet ápolási osztályán, valamint az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg-ellátási területén.

    A múlt hét óta tilos látogatni a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet összes fekvőbeteg-ellátást végző osztályán, továbbá Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati, valamint a koraszülött- és újszülöttpathológiai osztályán.

    Nem kereshetik fel a betegeket a látogatók a budapesti Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának egyik osztályán sem, valamint a csornai Margit Kórház légzésrehabilitációs osztályán, a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház szülészeti, újszülött-, valamint pathológiás újszülött intenzív részlegén, továbbá a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészet-nőgyógyászati osztályán és újszülöttrészlegén sem.

.