Tüzek és műszaki mentések - a hétvége Vas megyei mérlege

2017.01.30. 13:20

Két tűzesethez, három műszaki mentéshez, és két téves jelzéshez vonultak a tűzoltók - adta hírül honlapján hétfőn a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szén-monoxid-érzékelő jelzett Körmenden január 27-én délután. A cserépkályha és gázfűtésű családi házhoz a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak. Az épület kiszellőztetését a tulajdonos az egység kiérkezéséig megoldotta, a tűzoltók mérgező gáz jelenlétét nem tudtak kimutatni. A gázszolgáltató szakembere a gázkazán felülvizsgálatig annak használatát megtiltotta, a lakók cserépkályhával a fűtést meg tudták oldani. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Szalmabála égett Csepregen a közút mellett január 27-én este. A tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a helyszínre vonuló csepregi önkormányzati tűzoltók oltották el. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Illusztráció. Fotó: Lakatos Péter (MTI)

A kályha füstcsövének rossz bekötése miatt füsttel telítődött Szemenyén egy családi ház padlástere január 28-án reggel.  A helyszínre vonuló vasvári önkormányzati és hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral a stukatúros mennyezetet visszahűtötték, a füstölést megszüntették, a padlást kiszellőztették. A kályha használatától a tulajdonost eltiltották. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott, majd egy távközlési faoszlopot is kidöntött egy személygépkocsi Felsőcsatáron január 28-án délután. Az oszlop eltört és a rajta elhelyezett közvilágítás vezeték és telekommunikációs kábel  elszakadt. A jármű vezetőjét a mentőszolgálat könnyű sérüléssel kórházba szállította. A helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos, a vaskeresztesi és a nardai önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt a közúti forgalom félpályán haladt.

A kéményben lerakódott korom izzott, égett Csepregen egy családi háznál január 29-én este. A helyszínre vonuló csepregi önkormányzati tűzoltók a szilárd tüzelésű kazánból a fűtőanyagot eltávolították, az izzást és égést a kéményben megszüntették, a padlásteret átvizsgálták. A tulajdonost a kémény használatától eltiltották, a ház fűtését más módon oldották meg. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

.