Egy Vas megyei kisvállalkozás az energetika és fenntarthatóság "Oscar-díja" első hazai versenyének döntőjében

A döntőben a közönségszavazatokon múlik a győzelem

2017.02.02. 16:43

A nemzetközileg is komoly tekintélynek számító tagokból álló szakmai zsűri - köztük pl. a Nobel-díjas klíma-kutató, Ürge-Vorsatz Diána - döntésével egy kis Vas megyei cég találmánya bejutott az Energy Globe Award első hazai versenyének döntőjébe.

A zsűri több mint 100 induló közül választotta az Öntözés.hu Kft. által kidolgozott Tetőhűtés - WaterFilm Technology TM-et a Vállalati kategória három legjobbja közé. 

Fotó: a WaterFilm Technology Facebook-oldala

A döntőben már nem szakmai szempontok, hanem az egyes pályázók által sikeresen mozgósított szavazatok száma, a közönségszavazatok döntenek majd. 

"Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Tetőhűtés az Energy Globe döntősei közül energiatakarékossági, környezetvédelmi, és (a gyári „melósok" nyári munkakörülményei miatt) az érintett emberlétszám szempontjából is a legnagyobb jelentőségű" - tudatta lapunkkal a cég. "Tetőhűtési technológiánk (WaterFilm Technology TM) a nyári energiafogyasztás terén a legnagyobb ökológiai lábnyomú ipari és kereskedelmi csarnokok hűtési energiafelhasználását képes nagyon drasztikusan, akár 80 százalékkal is csökkenteni. "

"A hűtési technológiák közül tudomásunk szerint egyedül a mi technológiánk felel meg a 2010/31/EU IRÁNYELV bevezetőjének 25. pontjában előírt célnak: nem ismerünk más olyan rendszert, amely ne az épület körüli mikroklíma további melegítése árán javítaná az épületeken belüli klímaviszonyokat. A tetőfelszín evaporatív hűtése viszont a környezet mikroklímájával együtt javítja az épületen belüli klimatikus viszonyokat is."

Szavazni itt lehet. A WaterFilm Technology TM nevű projektre az első oszlop legalsó sorában, a Munka-Környezet-Védelem című képre kattintva lehet eljutni.

.