Katasztrófavédelem: mozgalmas volt a hétvége Vas megyében

2017.02.06. 13:51

Négy tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók.

Fotó: Vasvár Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Fanyesedékek és faágak égtek február 3-án este Vasasszonyfán pár négyzetméteren. A tűzet a helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos tűzoltók oltották el. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Az úttestet elhagyva a szántóföldre sodródott, majd az oldalára dőlt egy személygépkocsi február 4-én délben Rábahidvég és Sorokpolány között. A közlekedési balesetben sérült személyt a mentőszolgálat kórházba szállította, a helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos és vasvári önkormányzati tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték.

Egy idős asszony elesett a saját lakásában február 5-én délelőtt Szombathelyen az Óperint utcában, ahol az ajtó nyitásához kértek segítséget a szomszédok a tűzoltóktól. A szombathelyi hivatásos egység a lakásajtó kinyitása után a sérültet átadta a helyszínre kiérkező mentőszolgálatnak.

A lakóházak pincéjét veszélyeztette a belvíz február 5-én délben Őrimagyarósdon a Dózsa György utcában. A helyszínre vonuló körmendi hivatásos tűzoltók az árokból szivattyúk segítségével a nagy mennyiségű vizet eltávolították, az elszennyeződött átereszeket a helyi önkormányzat kitisztította. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szombathelyi családi házban február 5-én délután, a Dolgozók útján. A helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos tűzoltók műszeres mérése kimutatta a mérgező gáz jelenlétét ezért a házat kiszellőzették. A gázszolgáltató szakemberei a gázszolgáltatást megszüntették, a gázüzemű fűtőberendezés használatától a tulajdonost eltiltották. A ház fűtését más módon oldották meg, az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy hulladéktároló égett február 5-én délután Szombathelyen a vasútállomásnál. A tüzet egy vízsugárral a szombathelyi hivatásos tűzoltók oltották el. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi motortere égett február 5-én kora este Szombathelyen a Móricz Zsigmond utcában a garázs előtt. A helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a motortér tűzet, így az nem terjedt át az utastérre valamint a garázsra. A tűzeset következtében személyi sérülés nem történt.

Családi ház és a villanyoszlop közötti kültéri légkábel szikrázott, izzott február 5-én késő este Sárváron az Ikervári utcában. A helyszínen a sárvári hivatásos tűzoltók a lakóházat áramtalanították, a helyszínt biztosították. Az elektromos üzemzavart a szolgáltató megszüntette, az esetnél személyi sérülés nem történt.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

.