Már csak a hulladékudvarban adhatók le a lebontott karácsonyfák Szombathelyen

2017.02.02. 16:00

A SZOVA sajtóközleménye.

A már gyűjtőkonténerekbe és a kukák mellé tett fenyőfákat természetesen elszállítjuk, február 1-től azonban már csak a Körmendi úti hulladékudvarban adhatók le a lebontott karácsonyfák.

Illusztráció. Fotó: Balogh Zoltán (MTI)

A SZOMHULL Nonprofit Kft. alvállalkozójaként a SZOVA Zrt. január 31-ig tette lehetővé a szombathelyiek számára, hogy a város különböző pontjaira elhelyezett 141 fenyőfagyűjtőbe vagy a kommunális hulladékgyűjtő edény mellé téve szabaduljanak meg a feleslegessé vált, lecsupaszított karácsonyfáktól. Február 1-től ezeket már csak a Körmendi úti hulladékudvarban lehet leadni, díjmentesen.

Az utolsó fenyőfagyűjtő járataink még nem értek végig az egész város területén, ez mintegy 4-5 napon belül várható. Folyamatosan, a szabad kapacitástól függően 2-6 munkagéppel szedik össze munkatársaink a kukák mellé kitett fenyőket, illetve ürítik, majd beszállítják a konténereket. Fontos tudni, hogy mivel a napokban az utolsó gyűjtések folynak, a már megtisztított területre többször nem térnek vissza a járatok.

Nyomatékosan kérjük ezért a lakosságot, hogy a továbbiakban ne tegyenek a közterületekre fenyőfákat, mert ha az adott útvonalon már elhaladt az utolsó gyűjtőjárat, a fa nem kerül elszállításra, hanem illegális hulladékká válik! Hibás az az elgondolás, hogy a már utcán lévő fa mellé még ki lehet helyezni fenyőt, feltételezve, hogy nem járt még arra a fenyőfagyűjtő kukásautó, hiszen lehet, hogy a kint árválkodó fa is a határidő lejárta után került a területre, az utolsó járat pedig már elment.

Számítunk a lakosság együttműködésére és nagyon köszönjük azt!

.