Újabb részletek a diáklánynak udvarló volt körmendi alpolgármester ügyéről

2017.02.23. 07:54

A Magyar Narancs újabb részleteket közölt a diáklánynak udvarló expolgármester ügyéről, az RTL Klub Házon kívül című műsora pedig helyszíni riportot készített.

A lap online változata a ma (csütörtökön) megjelenő újságban lévő cikkből jelentetett meg információkat. 

Mint írják: "...körbejárjuk, hogyan alakulhatott ki az azóta botrányt kavaró kapcsolat, kik hunytak szemet afölött, amit csinált az egyébként házas politikus. Beszéltünk a kislány édesanyjával és a családhoz közel állókkal is, így számos, eddig homályos részletet sikerült tisztázni."

Illusztráció. Fotó: Vajda János (MTI)

A cikkből kiderül:

"A körmendi Somogyi Béla Általános Iskolában az akkor még a 14. életévét be sem töltő kislány abba a napközis csoportba járt, amelyet a tanítóként is dolgozó Szabó Ferenc felügyelt. Itt többször kettesben maradtak a nap végén, mivel a Körmendtől néhány faluval arrébb élő lány busza indult a legkésőbb. Egy idő után az iskolában is pletykálták, hogy az alpolgármester megkörnyékezhetett egy lányt, de hivatalosan nem lett belőle ügy annak ellenére, hogy az igazgató tudott az ügyről, mert a szülők értesítették őt."

Miután a szülők megtudták, mi történt, kiíratták lányukat a napköziből, ettől remélték, hogy így nem tud találkozni az alpolgármesterrel, de "az anyuka szerint Szabó később is üzenetekkel bombázta a lányt".

"Bebes Istvánt, Körmend polgármesterét idén januárban tájékoztatták a szülők arról, hogy a helyettese mit művel, de még ekkor sem történt érdemben semmi, ezután mentek a rendőrségre. Egészen megdöbbentő, de igazak voltak a pletykák, Szabó tavaly karácsonykor tényleg megjelent a szülőknél, közölte, hogy ő majd feleségül venné a még csak 15 éves kislányt. Később a szülők egy ügyvéd tanácsára bementek a rendőrségre, ahol távoltartási végzést szerettek volna kezdeményezni a volt alpolgármester ellen, de ebből végül egy feljelentés lett, amely után elindult a nyomozás."

Az RTL Klub házon kívül című, szerda estén vetített műsorában is szó volt az ügyről. A helyszíni riportot ide kattintva nézhetik meg.

.