Életet mentett a sárvári tűzoltó testvérpár

2017.03.24. 14:49

Sikeres újraélesztést hajtott végre pénteken reggel a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója. A laktanya mellett lévő buszpályaudvaron lett rosszul egy idős ember. A segítségére siető testvérpár a parancsnokságon elhelyezett félautomata defibrillátorral mentette meg a férfi életét.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent híradás szerint a sárvári buszpályaudvaron várakozó emberek között lett rosszul egy idős férfi. A közeli büfé tulajdonosa észrevette, hogy baj van, és azonnal segítséget hívott.

A hangos segélyhívást meghallották a szomszédos tűzoltóságon is. Az éppen szolgálatváltást végrehajtó laktanyából egy testvérpár, Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos főtörzsőrmester reagált a leggyorsabban, felkapták a parancsnokságon lévő félautomata defibrillátort és siettek segíteni.

A földön fekvő férfinek ekkor már se a pulzusát nem tudták kitapintani, sem légzést nem tapasztaltak nála, ezért azonnal megkezdték az újraélesztést. A lélegeztetést és mellkaskompressziót követően a félautomata defibrillátor segítségével sikeresen visszahozták az idős embert az életbe.

A testvérpár mindeközben értesítette a mentőket, akik néhány percen belül meg is érkeztek. A mentőszolgálat szakemberei stabilizálták a férfi állapotát és kórházba szállították. A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően a nyugdíjas férfi túlélte az esetet.

A Veiczerek már gyermekkoruk óta tűzoltók szerettek volna lenni – Krisztián álma 1995 áprilisában, míg öccséé, Vilmosé 2002 októberében vált valóra, most már mindketten a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományában szolgálnak. Veiczer Krisztián gépjárművezetőként és a HUNOR mentőszervezet tagjaként, míg Veiczer Vilmos beosztott tűzoltóként őrzi a város biztonságát.

Fotó: Vas MKI

.