Lomtalanítási időpontok 2017-ben Szombathelyen

2017.03.20. 11:47

Az előző évhez hasonló módon, idén is hat körzetben, szombati napokon történik a gyűjtés. A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály tájékoztatója.

A szombathelyi önkormányzat tavaszi lomtalanítási akciót hirdet a SZOMHULL Nonprofit Kft. szervezésében.

Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.). 

Időpontok és helyszínek:

2017. április 1.

A Thököly I. utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi S. utcáig, valamint a Szt. Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig (tehát a belváros, valamint a Sugár u. -  Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke).

2017. április 8.

A Petőfi S. - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Váci M. utcával bezárólag (tehát a Derkovits ltp., valamint az Akacs M., Szabó M., Deák F., Engels F. utcák környéke, ill. a 14 emeletes mögötti utcák).

Alon-archív

2017. április 22.

A Szt. Márton u. és Thököly I. utcáktól  délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért u. határol (tehát a belváros déli része, Joskar-Ola ltp., KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utcával bezárólag).

2017. május 6.

A Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jáki úti temetővel bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész).

2017. május 13.

A kőszegi–szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, (Zanat már nem!), valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrész  (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., Minerva lakópark). Dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan.

2017. május 20.

A Ferenczy I. - Szt. Gellért - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Hajnóczy u., Újperint, Petőfi-telep, valamint a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály), illetve Zanat városrész.

Az alábbi hulladéktípusokat a lomtalanítás során nem szállítják el:

  • kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék)
  • állati tetem,
  • trágya,
  • bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
  • építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.),
  • lapátos hulladék,
  • gumiabroncs,
  • veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),
  • elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékok egyes fajtáját a SZOVA Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban.

Lim-lomot az akció napján reggel 7 óráig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

A SZOMHULL kéri, hogy a lim-lom szelektált kirakásával (külön rakva pl. fém, fa, karton stb.), és a papírból készült termékek (újság, kartondoboz stb.) kötegelésével segítse munkáját. Bővebb felvilágosítás az 06-94/314-575 telefonszámon kérhető.

A lim-lom akció a lakosságra vonatkozik, intézményekre, vállalkozásokra, kereskedelmi egységekre nem.

.