Meghosszabbíthatják Jordán Tamás igazgatói kinevezését

2017.03.24. 11:06

Ha a város közgyűlése megszavazza, 2018. szeptember 30-ig, vagyis a következő színházi évad végéig meghosszabbíthatják Jordán Tamás igazgatói kinevezését a szombathelyi Weöres Sándor Színház élén, ugyanakkor új pályázatot is kíírnak az ügyvezetői állásra - ez a javaslat szerepel a testület március 27-re összehívott rendkívüli ülésének, az interneten is közzétett határozati javaslatai között.

A direktor ezt az áthidaló megoldást saját maga javasolta megfontolásra a színház fenntartói számára, miután a korábban kiírt ügyvezetői pályázatot eredménytelennek nyilvánították, az ismételt kinevezésére tett javaslat pedig nem kapta meg a szükséges többséget az önkormányzati testületben.

Jordán Tamás az MTI-nek akkor azt nyilatkozta: a szerződés meghosszabbítására azért lenne szükség, hogy a következő évadot tervezni, a társulat tagjait pedig szerződtetni lehessen. Bejelentette azt is, hogy ismét indulni fog a pályázaton és bízik abban, hogy a megismételt pályázati eljárás minden szempontból tiszta és megnyugtató helyzetet teremt.

A Weöres Sándor Színház ügyvezetői tisztségére tavaly december 15-én írt ki pályázatot Szombathely önkormányzata, miután a jelenlegi ügyvezető ötéves megbízása idén szeptember végén lejár. Az állásra ketten adták be a pályázatukat, Dér András filmrendező és Jordán Tamás színművész, a teátrum jelenlegi vezetője.

Március 2-i ülésén az intézményt fenntartó szombathelyi közgyűlés ülésén a színházigazgatói kinevezésről nem tudtak dönteni, a városvezetés ugyanis a pályázati eljárás sérülésére hivatkozva - a másik pályázó, Dér András filmrendező pályázati anyaga kiszivárgott és ezért ő visszalépett - előbb új pályázat kiírását javasolta, majd az egyedüli pályázóként maradt Jordán Tamás harmadszori kinevezéséről is szavazott, de mindkét esetben patthelyzet alakult ki, így a név szerinti szavazás után végül mégis eredménytelen lett a pályázat.

.