Öt szabadtéri tűz egy nap alatt a tűzgyújtási tilalom ellenére Vas megyében

2017.03.14. 10:11

A száraz tavaszi időben megye minden részén adott munkát a gondatlanságból keletkező tűzesetek oltása a tűzoltóknak - adta hírül honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zalalövő külterületén mintegy háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű, gaz és avar.

Sárváron egy régi malom épületében égett a száraz fű.

Szombathelyen a szentgotthárdi vasútvonal közelében égett több helyen a száraz fű és aljnövényzet több száz négyzetméteren. 

Kőszegen a Gyöngyös-patak partján égett a száraz növényzet.

Répcelakon néhány szalmabála égett a település határában.

A tűzeseteknél senki nem sérült meg.

Az elmúlt időszakban előfordult szabadtéri tűzesetek miatt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet:

  • Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni.
  • A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.
  • A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyja felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjon megfelelő mennyiségű oltóanyagról.
  • Mindig legyen önnél a tűz oltására alkalmas kéziszerszám, és csak akkora tüzet gyújtson, amekkorát folyamatosan felügyelete alatt tud tartani.
  • Ha feltámad a szél, azonnal hagyja abba az égetést és oltsa el a tüzet.
.