Fegyver, lőszerek és kábítószer - sárvári nyomozók és TEK-esek fogtak el három embert (videóval)

2017.04.20. 17:40

Bozzaiban tartottak házkutatást a sárvári rendőrök.

A police.hu csütörtöki híradása szerint a Sárvári Rendőrkapitányság nyomozói házkutatást tartottak egy bozzai ingatlanban kedden, amelynek során egy maroklőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket találtak.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával folytatott akció során egy 27 éves celldömölki nőt, egy 27 éves nemesládonyi férfit és egy 32 éves csényei férfit fogtak el, majd állítottak elő a Sárvári Rendőrkapitányságra. 

Felmerült a gyanú, hogy az ingatlanban tartózkodók kábítószert fogyasztottak, ezért velük szemben gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, amely a celldömölki nő és a csényei férfi esetében pozitív értéket mutatott.

A nyomozók az előállított személyek közül kettőt gyanúsítottként hallgattak ki, a nemesládonyi férfit pedig tanúként hallgatták meg.

Az adatgyűjtés és a kihallgatások során azonban megalapozottá vált a gyanú, hogy a lefoglalt fegyvert és lőszereket a csényei férfi nemesládonyi barátjától kapta és – elmondásuk szerint – megállapodtak abban, hogy eladják azokat. A sárvári rendőrök szerdán a nemesládonyi férfit is gyanúsítottként hallgatták ki. Mindhárom személy beismerő vallomást tett.

A csényei és a nemesládonyi férfivel szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Előbbinek és a celldömölki nőnek pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is felelnie kell. Mindhárman szabadlábon védekezhetnek.

Fotó és videó: police.hu

.